Плевнелиев: Изборите са чистилището на демокрацията

3257
Плевнелиев: Изборите са чистилището на демокрацията
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Изборите са чистилището на демокрацията. Това каза президентът на Република България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. 

Той прогнозира, че с третия мандат няма да стане правителство. "Ако с първите два мандата не се случат нещата, с третия ще бъде почти невъзможно. Отиваме към избори. Те са чистилището на демокрацията. Това, което ме притеснява, имахме рекордно ниска избирателна активност на предходните избори. Дайте, стига вече с това изчегъртване, излезте с две-три стратегически послания", призова Плевнелиев.

Президентът в периода 2012 - 2017 г. коментира и изгонването на 70 руски дипломати. "В казуса в руснаците много хубаво би било да покажем някакви доказателства и да си даваме сметка, че сега е добър момент, за да можем да направим този дебат в обществото, за да се излекува. Ние можем да благодарим, но не да се кланяме на Русия, затова че ни е освободила", посочи Плевнелиев. Той обаче уточни, че Съветският съюз не ни е освободил 1944 г. 

"Ние не се лекуваме като общество от русофили и русофоби, затъваме още повече в това разделение, което не е добре. Считам, че министър-председателят просто реши в последните дни преди да си тръгне, да засили фен клуба си. Докарали сме до там политиката, че се делим на фен клубове. Едните срещу другите са както Левски, срещу ЦСКА. Уважаеми политици, търсете мостове един към друг", призова Росен Пленвелиев."Смирете се", каза още президентът в периода 2012-2017г. 

Той отбеляза, че Кирил Петков е с рогата напред отново. "Понеже той знае, че вървим към избори, понеже знае, че неговите избиратели, са избиратели, които колкото повече ги нахъсваш срещу ГЕРБ и колкото повече денонощно говориш за корупция в България, която не си разкрил и колкото повече атакуваш Русия по един или друг начин, ти мотивираш своя фен клуб", каза още той. 

По думите му ни трябва ни ново правителство, в което да се търси съгласие и консенсус. 

Плевнелиев коментира твърденията на Лена Бориславова за хора, които са взимали по 4000 лв., за да говорят в неясна защита. "Не може, аман, писна ми,  да се разхождат едни списъци. Извадете най-после доказателствата", призова Плевнелиев. Той заяви, че му е направило впечатление как Бориславова дава политически отново популистки квалификации.  "Казва на президента на България, че е политик от миналото. Този "политик от миналото", който съм критикувал, има поне още 4 години да работи. Мисля, че след 4 години отдавна ще сме забравили коя е Лена Бориславова", заяви Плевнелиев. По думите му Радев не е политик от миналото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика