Плевнелиев: Много лоша идея е армията да охранява границата

26022
Плевнелиев: Много лоша идея е армията да охранява границата
Снимка: БГНЕС

Идеята за участието на Българската армия в опазването на границата с Турция е меко казано не добра. Тя може да се превърне в много сериозен външнополитически проблем за България. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”.

„Не бих допуснал Българската армия да застане на границата, а от другата страна да няма армия – това не е добре за нас. Второ, още по-важно - представете си какъв дипломатически скандал ни очаква, ако се окаже, че ние пазим границата си с една съюзническа държава, каквато е Турция. Това е недопустимо и не е добра идея. Надявам се правителството да намери правилното решение, а то е МВР да намери сили, ресурси, те да му бъдат осигурени, за да може да се справи със ситуацията по границата.”, заяви държавният глава.

Главният секретар на МВР говори по-различно за границата от вътрешния министър

Включването на повече служители на МВР, които да охраняват границата с Турция, е част от организацията да се справим с миграционни нати...

„Очаквам 2015 година да бъда година на много работа, на много смислен труд, на много по-малко политическо противоборство, на повече съгласие и на повее работа по смислените национални приоритети. 2015 г. със сигурност трябва да бъде година на реформи, има сектори, които са в критично състояние и не търпят отлагане. 2015 трябва да бъде година, в която се надявам в края й да може всички политици в този смирен и конструктивен тон, с който започваме отново заедно да кажат: „Бяхме полезни на народа и свършихме нещо смислено за нацията”, каза още Росен Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com