Плевнелиев след КСНС: Единодушно очертахме 8 приоритета, само "Атака" е с особено мнение

19256
Плевнелиев след КСНС: Единодушно очертахме 8 приоритета, само "Атака" е с особено мнение
Снимка: БГНЕС

Консултативният съвет за национална сигурност обсъди стратегическите приоритети и приноса на споразумението за партньорство с ЕК за периода 2014 – 2020 г. Това каза президентът Росен Плевнелиев след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, предаде „Фокус”.

„Становището и предложението беше прието с единодушие, но с особеното мнение на „Атака”, посочи държавният глава.

Сидеров преди КСНС: Референдумът е лицемерен, искам имунитета на Плевнелиев

Не съм против да се реализират референдуми. Това е наша идея. Аз съм против лицемерието. Плевнелиев имаше прекрасната властова възможно...

„Стратегическите приоритети са представени в Националната програма за развитие 2020. Това е интегриран документ за социално-икономическото развитие на България. Членовете на КСНС са единодушни, че проектът съответства на Националната програма за развитие 2020 и стратегията „Европа” 2020. Той ще осигури жизнено важен ресурс. В програмата са формулирани 8 стратегически приоритета на страната”, допълни Росен Плевнелиев.

След приоритетите той посочи подобряване на достъпа и повишаване на качеството на образованието, обучението и качествените характеристики на работната среда, постигане на устойчиво интегрирано регионално развитие, развитие на аграрния отрасъл, намаляване на бедността, подкрепа на иновациите за повишаване на конкурентоспособността, укрепване на институционалността, енергийна сигурност.

Политическите партии и институциите трябва да положат съвместни усилия за постигането усвояването на европейски средства, заяви Плевнелиев. „Добро управление и достъп до качествени обществени услуги, ефективно прилагане на електронно управление. Следва да бъдат подкрепени мерки, насочени към модерна инфраструктура, електронно управление, енергийната ефективност, диверсификацията. Следва да се обърне сериозно внимание на балансираното развитие на регионите”, посочи държавният глава.

„С постигането на целите, заложени в Националната програма за развитие „България 2020” и споразумението за партньорство, ще се осигури икономически растеж. Ресурсите за изпълнение на програмата са ограничени. Необходимо е прозрачното и ефективно изразходване на средствата по споразумението за партньорство”, обясни Плевнелиев.

Плевнелиев свиква КСНС на 4 февруари

На 4 февруари, в 13 ч. на "Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. ...

По думите му членовете на съвета са се обединили около идеята Министерски съвет да проведе информационна кампания за разясняване на проекта за споразумението за партньорство. „Членовете на Консултативния съвет за национална сигурност приемат, че изпълнението на споразумението, усвояването на европейски средства в максимален размер е от изключително значение. Политическите партии и институциите трябва да положат съвместни усилия за постигането на тази цел”, подчерта президентът Росен Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика