X
 
 

"Политически зоопарк": Крадливите приватизатори сами на себе си са контрольори

6553 7
"Политически зоопарк": Крадливите приватизатори сами на себе си са контрольори
Снимка: БГНЕС
Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес, както и на последващия контрол от ресорните министерства, агенции и други държавни ведомства.

Идеята очаквано предизвика множество реакции, не само сред политическите лица, но и сред журналистите и гражданите в социалните мрежи.

Нинова поздрави Гешев и заяви, че е време истината за прехода да излезе наяве

"Поздравяваме главния прокурор за инициативата да се разследват всички приватизационни сделки. Дано най-накрая истината за прехода да и...

Затова по традиция ще ви представим най-интересните мнения, които касаят новата активност на главния прокурор. Съвсем естествено преобладаваха ироничните мнения, с оглед на огромния обем от работа, който резонно навежда на мисълта за съмнителни резултати.

Вижте и най-интересните мнения от социалните мрежи:

Главният прокурор почва "проверка на целия приватизационен процес и на последващия държавен контрол." Това за контрола ми хареса най-много. И кой знае защо си спомних как през 2010 г. правителството сля Агенцията по приватизацията с Агенцията по приватизационен контрол. Сля ги в едно! Оттогава всичко е типтоп. Крадливите приватизатори сами на себе си са контрольори. И сигурно сега с голям мерак ще дадат на г-н Гешев доклад - кой, кога , къде и кое предприятие е откраднал.

Анна Заркова/журналист

Спомням си навремето колко ме беше пленила теорията на Ницше за вечното възвръщане. Тя обещаваше повтаряне на живота в космически мащаб и колкото й да е гадно да изживееш отново махмурлуците си и Бойко Борисов - теорията е примамлива. При нас обаче ние живеем в Ницше на екстази и амфетамини. Днес чета как Гешев е разпоредил проверка на цялата приватизация. Убйствено дежа вю. По времето на ГЕРБ това се случва за трети или четвърти път. Само преди три години ГЕРБ пак бяха яхнали вълната и пак обещаваха ревизия на приватизацията. Щяхме да променяме и конституцията, спомняте ли си? В нейната част за отпадане на давността. То бяха едни тежки политически спорове и обвинения. След това идеята беше заметена под килима. Сега пак сме в период на възвръщане. Пак ще громим несправедливостите от историята. Въпреки, че ако следим версиите за миналото на ГЕРБ, цялата приватизация у нас се изчерпва с "Техноимпекс". Нищо друго продадено няма. Честно казано вече почна да ми писва от това дюкянче за рециклирани образи и пластмасови емоции. Фактът, че прибягват до ръждясалия арсенал, говори в каква криза на политически идеи се намираме. Очаквам скоро прокуратурата да почне и официално разследване защо България днес не се намира на три морета. Като ще ровим в историята нека поне да уплътним работата на обвинението.

Гешев иска ДАНС да провери цялата приватизация

Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) извършването на пълна проверка на це...

Александър Симов/журналист и депутат от БСП

Пунтамаренето за днес - Борисов обяви курс към машинно гласуване, Гешев преглед на приватизацията. Важното е заглавия да има. И знаете ли кой е елементарният тест за истинност?

Какво им пречеше досега да са го сторили - единият като е от 10 години на власт, а другия от толкова години заместник и сега главен прокурор.

Тъй като не можете да се примирите с това което става в реална България, те ви предлагат да се пренесете във виртуална България, там където нещата а-ха да се случат, и все не стават.

Както си казва никога не е късно да се излъжете за пореден път? Тя сметката си е ваша.

Горанов не може да каже възможно ли е част от приватизацията да се преразгледа

Ако има данни за нарушения, най-малкото ДАНС ще осветли начина, по който е извършена приватизацията. Това коментира в Министерски съвет...

Илиан Василев/ бивш дипломат и бизнесмен

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 дена Профил на трол?
  Гл. прокурор възлага на ДАНС, който е подчинен на Борисов! Айде, бе! Упражнението е безсмислено и само прах в очите на населението! За почти всички далавери от приватизацията давностния срок е изтекъл! Така се отклонява вниманието от сегашните и скорошните огромни кражби!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  поне от някъде започна Гешев. Други и това не направиха Така че да го оставим да работи и да престанем да празнословим. До сега искахме ревизия на преватизацията сега пък изведнъж не искаме. Хайде хора се ориентирайте в живота някак си и най-вече журналисите. Вие жураналитстите май за нищо не ставате. Само си плямпате.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  До ОНЯ с каскета - не хвърляйте димки, ами проверете само американските централи, електро разпределението и златото и ще хванете бика за рогата ! Всичко друго е пурлама .
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  Сашко, свиньо, спасяваш ли кака Курнелка Приватизаторка?
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  3. Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! На бегом в психиатрията .
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  Абе бг журналистиката е който си плати - това (не)се пише и кликбейтове.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  Никой не може да угоди на българина, още по-малко пък на българин журналист. 1во що не преследвате едрите риби, после що ги преследвате, ама що точно сега, ама що това, що онова. Важното е да се хейтва.
Последно в Актуално