X
 
 

Познат глас срещу Нинова: След успешните президентски избори виждаме низходящ тренд

1432 1
Познат глас срещу Нинова: След успешните президентски избори виждаме низходящ тренд
Снимка: БГНЕС
Отлично представяне – само това не сме чули. Всъщност перспективата е мрачна. В 100 общини БСП не може да влезе в общинския съвет, в 20 има само 1, в още 100 – по 1-2. Спомням си при предишен такъв резултат вътрешната оценка беше за спешни действия. Това заяви бившият председател на БСП Михаил Миков, който водеше червената партия преди Корнелия Нинова, който видя "низходящ тренд" след успешните президентски избори – на всеки следващ избор.

Миков се съгласи, че победите в 4 областни града на БСП са успех, но това не можело да скрие истинската картина. Само в 11 общини БСП може да направи мнозинство в общинския съвет, каза още той пред bTV и добави, че това може да стане с широк консенсус. Сега единствено с ГЕРБ не може да се сътрудничи, но във Варна подкрепиха човек от ГЕРБ за председател на местния общински съвет – това е част от размиването на образа на БСП на лява партия, заяви Миков.

Михаил Миков щял да вкарва в БСП в прав път

„БСП пета година вече е в опозиция; заявява се, че може да управлява, да победи ГЕРБ. След пет години опозиция загубата на тези и...

Михаил Миков видя като проблем и, че в "Оборище" БСП подкрепила кандидат на "Демократична България" за районен кмет, а там бил районът на председателя на БСП т.е. на Корнелия Нинова.

Бившият председател на БСП обвини сегашното ръководство, че разделя партията – имало "намачкани структури" в Сандански. Миков изрази носталгия от "разкараните леви партньори" – без тях нямало хубаво бъдеще за социалистите, а сега се запушвала устата на вътрешните критици, за да се крачало в единомислие по "все по-тесен път".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители