Преместването на депутатите в бившия Партиен дом ще струва около 25 млн. лева

2783
Преместването на депутатите в бившия Партиен дом ще струва около 25 млн. лева
Снимка: БГНЕС

816 000 лв., с ДДС, достигнаха разходите за упражняване на надзор на строително-монтажните дейности, които трябва да превърнат за по-малко от две години зала “Света София” на бившия Партиен дом в нова пленарна зала на Народното събрание. Това става ясно от три обществени поръчки, обявени от парламента в последните два месеца, които са пред финализиране, съобщи БГНЕС.

Преместването на 240-те депутати в бившия Партиен дом ще струва на държавата около 25 млн. лева.

Още 300 хил. лв. отиват за новия "дом" на депутатите

Народното събрание се готви да даде още близо 300 000 лв. за строителен надзор на ремонта на зала “Света София” в бившия Па...

Дългогодишната идея за преместване на парламента до Президентството и Министерския съвет видя “зелена” светлина преди няколко месеца, основно заради Българското председателство на Европейския съюз през 2018 г. Изтеглянето на Председателството с шест месеца обаче, постави администрацията на Народното събрание пред свършен факт. Много е вероятно преустройството на зала “Света София” да не успее да приключи до края на 2017 година, т.е. преди 01 януари 2018 г., когато България ще “ръководи” за шест месеца ЕС. Парламентът все още не е избрал изпълнител на ремонта. Това най-вероятно ще се случи в края на септември или началото на октомври. Две компании са допуснати в конкурса и се очаква подаване на офертите им. Фирмите притежават сертификати за работа с “държавна тайна”, каквото бе едно от изискванията на възложителя.

Успоредно с избора на строител, текат и три процедури за избор на фирми, които ще извършват строителен надзор. Миналата седмица парламентът изпрати покана до проектанта на преустройството – фирмата “Никонсулт”, която срещу 200 000 лв., без ДДС, ще следи за стриктното изпълнение на архитектурно-инженерната идея, която включва изграждането и на стъклен покрив на бъдещата пленарна зала.

 Администрацията на НС очаква оферта и от фирма “Армстройинвест”, която е класирана на първо място в процедурата за управление, наблюдение и контрол на строително-монтажните дейности. Стойността на услугата също е 200 000 лв., без ДДС.

 280 000 лв., без ДДС, ще струва упражняването на самия строителен надзор. Две фирми се очакват да подадат финансови оферти – “Армстройинвест” и “Ка Консулт 04”.

Парламентът дава 19 млн. лева за ремонт на новата пленарна зала

Народното събрание се готви да даде над 19 млн. лв. за ремонт на зала “Света София” в бившия Партиен дом. Това става ясно о...

Междувременно стана ясно, че администрацията на парламента не е успяла да осигури претапициране на депутатските кресла в настоящата Пленарна зала на пл. “Народно събрание”. Срещу 70 000 лв., без ДДС, народните представители трябваше да седнат на 31 август, когато е първия работен ден на парламента след лятната ваканция, върху нов дунапрен. Оказало се, че само една фирма е подала оферта, поради което процедурата е прекратена. Така народните избраници остава да се надяват, че щатната поддръжка на парламента се е погрижила за закърпване на креслата, чийто деформирани пружини може да са причина за скъсването на скъпите депутатски костюми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика