Президентството: Имаме нужда от парите, отпуснати от служебния кабинет

15239
Президентството: Имаме нужда от парите, отпуснати от служебния кабинет
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет ще отпусне още 1 милион лева към бюджета на президента. Това става ясно вчера от проект на постановление, публикуван на сайта на Министерството на финансите.

За 2014 г. бюджетът на Администрация на президента (АП) бе намален с 767 000 лв. в сравнение с предходната година. С промени в чл. 55 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г, влезли в сила от 12 август 2014 г., средствата на институцията бяха намалени с още 544 450 лв. Така бюджетът за тази година е с общо 1 311 450 лв. по-малко в сравнение с предходната, обясни от прессекретариата на държавния глава.

Полицията пази протест пред Президентството

Засилено полицейско присъствие има пред сградата на Президентството. Днес, в 9:00, ще започне извънредното заседание на Консултативния...

При намаляването на финансовите средствата не бяха отчетени вече поетите ангажименти на държавно равнище за участие на различни важни форуми. Например - срещите в рамките на ЕС, в 50-ата Мюнхенска конференция по сигурност в Германия, Срещата на върха на НАТО в Уелс, както и договорените от много по-рано двустранни визити, като тези в Китайската народна република, Държавата Катар, Великобритания и др. До края на годината предстоят множество други важни международни форуми и срещи, за които България е поела ангажимента за участие на ниво президент.

Именно невъзможността да се изпълни международната програма на президента и вицепрезидента, която се изготвя около година по-рано, и свързаните с тази програма протоколни разходи, както и дължимите суми към „Авиоотряд“ 28, налагат увеличение на бюджета на АП.

Независимо от готвеното увеличение, бюджетът на АП е по-малък от този за 2013 г. с 331 450 лв., обясняват от прессекретариата на държавния глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика