Президентът представи служебното правителство (ВИДЕО)

1565
Президентът представи служебното правителство (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Румен Радев представи състава и приоритетите на служебния кабинет.

На официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Румен Радев представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство. Церемонията започна от 10:00 ч. и може да я гледате ТУК и във Facebook страницата на Actualno.com.

Със свой указ президентът Румен Радев назначи служебния кабинет. Начело на премиерския пост в следващите два месеца сяда юристът и бивш председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков.

Четирима са служебните вицепремиери в правителството. Освен здравен министър д-р Илко Семерджиев ще е вицепремиер по социални политики. Той е добре познат на системата – бил е зам.-здравен министър в три правителства и министър при Иван Костов. Той е и основоположник на Националната здравноосигурителна каса. Бригаден генерал Стефан Янев, директор на дирекция „Отбранителна политика”, поема отбраната и става вицепремиер по вътрешен ред и сигурност. Вицепремиер по европейските фондове ще е Малина Крумова, която помним като директор на Управляващия орган на Оперативна програма “Околна среда” при нейното замразяване в края на 2013 година. Международният секретар на БСП Деница Златева ще е вицепремиер по подготовката на предстоящото председателство на Съвета на ЕС-2018.

По ирония на съдбата главен инспектор Пламен Узунов сяда в министерския стол на предшественика си Бъчварова в МВР. Узунов беше уволнен като директор на ОД на МВР-Пловдив от силовата министърка през 2015 г., отбелязва БГНЕС.

Бюджетарят Кирил Ананиев, който бе заместник на Владислав Горанов, стана финансист номер 1 в следващите два месеца. Той участваше и в служебния кабинет на Близнашки, но като заместник.

Заместникът на Ивайло Калфин в последния кабинет Гълъб Донев поема Министерството на труда и социалната политика.

За министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен строителният инженер, добре познат в частния сектор, Спас Попниколов.

Още една любопитна смяна, този път в Министерство на образованието. Бившият зам.-министър Николай Денков, който подаде оставка заради несъгласие с Меглена Кунева и екипа й, сега я наследява.

Дипломатът Ради Найденов, бивш началник на кабинета на Сакскобургготски, поема поста на министър на външните работи.

Следователят от Националната следствена служба Мария Павлова ще е министър на правосъдието.

Президентът назначи служебния кабинет, вижте състава му

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 27 януари 2017 г. служебно правителство на Република България, съобщиха от прессекре...

Актьорът Рашко Младенов, който от 2012 година е пенсионер и работи на свободна практика, поема Министерство на културата.

Екоминистър става Ирина Костова, която е декан на Хидротехнически факултет на Университета за архитектура, строителство и геодезия.

В Министерство на земеделието и храните влиза бившият председател на Селскостопанската академия Христо Бозуков.

Железопътният специалист Христо Алексиев става министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той е заместник-генерален директор в Национална компания "Железопътна инфраструктура", с ресор "Стратегия и администрация".

Парламентарните избори ще бъдат на 26 март

Със свой указ президентът Румен Радев разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г. Това съобщиха от прессекретариата на държав...

Доц. д-р Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, поема икономическото министерство.

Изпълнителният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов става служебен министър на енергетиката.

На стола на Ангелкова в Министерство на туризма сяда заместник-председателят на Държавната агенция по туризъм Стела Балтова.

Проф. Даниела Дашева, един от най-големите експерти по Теория и методика на спортната подготовка, става служебен министър на младежта и спорта. Тя е зам.-ректор по научната, международната и проектна дейност на Национална спортна академия.

Официалната церемония по встъпване в длъжност на служебното правителство ще се състои на 27 януари, от 12 часа в Гранитната зала на Министерския съвет. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика