Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проданов: Смяната на лидера на АБВ дава заявка за по-агресивен стил

21 май 2018, 18:45 часа • 2506 прочитания

С промяната в лидерския пост на АБВ се дава заявка, че е необходим по-агресивен стил. Това каза вече бившият председател на АБВ Константин Проданов пред bTV. На 19 май на третия редовен конгрес на партията за лидер беше избран Румен Петков.

По думите на Проданов в случая няма драма, интрига или скандал. „Моят мандат изтече и не поставих кандидатурата си за следващ. Това не е импровизация, а обмислен ход, резултат от трезв анализ и колективно решение на цялото ни ръководство”, обясни той.

Според него това е по-скоро осъзната необходимост, че политическата ситуация е променена и е необходима нова тактика. „Дошло е време за битка, ситуацията се е променила доста радикално в посока към повече агресия, повече настъпателност, повече крясък”, отбеляза бившият партиен лидер.

„Аз съм по-скоро дипломат и експерт. Има време за дипломатите и експертите, има време и за тези, които са калени в битките”, призна Проданов.

„Преценявам, че моето КПД е по-скоро в ролята ми на посланик на добра воля при разговорите с левите формации, при експертните разговори – там е моята сила”, подчерта той. „Румен Петков е човек на действието, моят стил е по-аналитичен”, обобщи Проданов.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес