Проф. Близнашки към Местан: Конституцията трябва да пази от етническа експлоатация (ВИДЕО)

2257
Проф. Близнашки към Местан: Конституцията трябва да пази от етническа експлоатация (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Трябва да му се признае на Местан, че един много обигран политик и добре жонглира с понятията. Не случайно имаме тази забрана в Конституцията. Нещата са по-сложни, нека да напомня, че това беше предмет на ожесточен дебат преди години. Това заяви бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в коментар на твърдението на Лютви Местан, че Конституцията на България не дава определение на това какво е етническа партия.

"Няма дефиниция, защото етносът и религията са характерни за една предишна политическа епоха. Забраната е, за да не се допусне експлоатацията на тези фактори за политически цели", обясни проф. Георги Близнашки.

Народът е великодушен и бързо забравя, трябва да си отваряме очите

Пеевски е на път да слезне от сцената, но "много от героите, тихомълком се завръщат. Народът е великодушен и бързо забравя, много от гл...

Не може да си позволиш да обикаляш страната, съпроводен от турския посланик и да използваш турски език. По делата ще ги познаеш... Той е овладял терминологията, но по същество прави друго, коментира още проф. Близнашки действията на Местан. Според него турския посланик е трябвало да бъде поставен на мястото му още в началото на този процес, а не сега да наблюдаваме разгръщането му.

"Много наивни хора има в България, затова политиката е много благородно и сложно занимание. Има една огромна идеологическа и политическа слабост, затова чуждите посланици се месят във вътрешните ни работи. Превръщаме се в една второ-треторазрядна държава. Вместо да им се размаха пръст.. Някой трябва да олицетворява ценностите на Конституцията", категоричен беше проф. Близнашки.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика