Проф. Георги Близнашки: Румен Радев се оказа вълк, облечен в овча кожа

15773
Проф. Георги Близнашки: Румен Радев се оказа вълк, облечен в овча кожа
Снимка: БГНЕС

"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Ти си се клел да спазваш Конституцията и не може да тръгваш срещу нея. Проблемът на много политици е, че не правят разлика между правителство и държава. Самият президент Румен Радев тръгна срещу държавата". Това заяви бившият служебен министър-председател и експерт по Контитутционно право проф. Георги Близнашки в предаването на Нова телевизия "Неделята на NOVA".

"Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Той се опитва да се позиционира като защитник на демокрацията, но всъщност с огромно удоволствие иска да я компрометира и да се отиде към авторитарни форми на управление", допълни правистът. 

КС образува дело по Закона за здравето

Конституционният съд(КС) образува дело по искането на президента да се произнесе дали някои текстове от променения Закон за здравето пр...

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира: "Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният му грешен ход".

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове. "Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро. Те са в ход от няколко месеца", коментира конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение. „Справяме се с пандемията и то неочаквано добре. Политическото ръководство на страната, в лицето на Бойко Борисов, прояви интуиция със своевременното въвеждане на извънредното положение“, заяви проф. Георги Близнашки.

 „За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас“, каза още той за предаването „Неделята на NOVA“. По думите му разпространението на коронавируса се е ограничило до максималната степен, в която това е било възможно. „Важното е, че хората разбраха, че държавата съществува и тя е тук. Беше създадена пълна мобилизация и ситуацията беше под контрол през цялото време, за разлика от други държави“, категоричен бе Близнашки.

Румен Радев: Българите излизат от хипнозата, инициирам дебат какъв тип управление ни трябва (ВИДЕО)

Ако държавата не се намеси навреме, последствията може да са по-опустошителни от коронавируса. За това предупреди президентът Румен Рад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика