Проявих геройска доблест, заяви Октай Енимехмедов

20685
Проявих геройска доблест, заяви Октай Енимехмедов
Снимка: БГНЕС

Аз, гражданинът Октай Енимехмедов, проявих доблест, съпоставима с тази на героите от гръцката митология и положих усилия да защитя своя народ, воден от чувството си за дълг. Това заяви обвиненият по делото за нападение срещу Ахмед Доган час преди да чуе своята присъда, съобщи БГНЕС.

Енимехмедов обясни, че според него службите на ДС нямат място в днешната политика, а сътрудниците на ДС не могат да бъдат представители на българските турци и още повече да бъдат техни лидери. Той каза, че неговата постъпка е била в името на по-добро бъдеще на страната. Отказвам да се приема за виновен и да се извиня за направеното, заяви Енимехмедов и призова съда за справедливо решение. Той наблегна, че справедливостта е между осъждането и оправдаването и преценката е в ръцете на съда. Бих искал България да бъде страната на младите хора, хубавите жени и доброто вино, а не страната на бездомните кучета, каза Енимехмедов.

Адвокатът по делото пледира Октай да бъде оправдан. Според защитата експертизата на вещите лица и показанията на Енимехмедов сочат, че дистанцията на пистолета е била на такова разстояние, че не може да се стигне до смърт. Експертизата е изготвена на базата на литература, а не на изследвания. Адвокатът обясни, че реакцията в българското общество не показва то да е скандализирано от постъпката на клиента му. Няма данни за подобно оръжие причинило смърт, заяви защитата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика