Първанов: Действията на БСП имат за цел да насаждат страх

15082
Първанов: Действията на БСП имат за цел да насаждат страх
Снимка: БГНЕС

„Действията на „Позитано” от последните дни идват да насадят и да засилят дори този страх, който се поддържа от доста време насам”. Това каза на пресконференция в Шумен лидерът на АБВ Георги Първанов.

"Страх във всички структури на БСП, страх в лявото, страх в администрацията. Страх, който трябва да разколебае всеки, който мисли различно, а не само тези, които имат ориентация към АБВ", допълни Първанов.

Румен Петков: АБВ може и да стане партия, в момента ни подслушват

При това решение на БСП нищо чудно АБВ да се превърне в партия. Това заяви бившият вътрешен министър и бивш червен депутат Румен Петков...

"Приказките за задкулисието не са измислени истории. Шумен е град, който наистина е показателен за това, че в управляващата партия, респективно в управлението като цяло, се действа на принципа на отдаването на откуп на създаването на своеобразно феодално имение около един човек или група хора. Те се разполагат във властта и със властта така, както намерят за добре единствено в личен интерес", каза Първанов.

Той допълни, че в Шумен от много, много години назад всичко се върти около името на Димитър Дъбов, зам.-председател на БСП.

"Независимо дали става дума за проекти, независимо дали става дума за назначения, това е името, което, разбира се, с малката коалиционна партия, която не крие доминиращата си роля в региона, определя механизмите за формиране не само на политика, но и на кадрови назначения. На това трябва да се сложи край”, категоричен бе лидерът на АБВ.

„Държавата има нужда от добро управление. Това включва преди всичко легитимни механизми за формирането на политика, респективно за кадровите назначения”, каза Георги Първанов и допълни, че това е един от ангажиментите на АБВ.

БСП изключило хората от АБВ без кворум

Решението за изключването от БСП на хората от АБВ е било взето на „Позитано" без кворум, заяви бившият вътрешен министър Румен Пе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика