Първанов: Верятно някой готви скандал в деня за размисъл

16736
Първанов: Верятно някой готви скандал в деня за размисъл
Снимка: АБВ

Непрекъснатото тиражиране на „информация", че определени формации планират купуване на гласове, което практикуват някои политически лидери, навява на мисълта, че се подготвя поредната схема за предизборна провокация в деня на размисъл. Ако някой има доказателства за подготовката или фактическо извършване на подобна незаконна дейност, нека да ги предаде в прокуратурата. В противен случай му остава единствено да признае, че е лъжец. Това заяви пред журналисти в Карлово лидерът на АБВ Георги Първанов.

„Може би някой някъде готви схема за скандал в деня на размисъл. Това сме го гледали вече веднъж. Когато разполагаш с медии, можеш да изработиш всеки опонент. Предупреждавам, че това би накърнило много тежко политическия климат в България. Това, че някой ни крои, на нас от АБВ, номер, е едно на ръка, но на когото и да се случи, трябва да знаете, че аз съм категорично против. Винаги бих осъдил едно подобно действие", посочи той.

Първанов призова за връщане на добрия тон в политиката. Според него именно липсата на диалог и взаимодействие между различните партии, дори и по важните за държавата проблеми отблъскват гражданите от изборния процес.

Хората трябва да гласуват въпреки всичко, защото предстоящият евровот е от изключителна важност за България, призова още лидерът на АБВ. Европа е на кръстопът и от нас зависи дали тя ще се раздели на няколко зони на влияние и дали страната ни ще запази правото си на глас при важните решения за бъдещето на съюза, посочи той. От нас зависи и дали политиката на Стария континент ще бъде насочена към хората, към нациите и регионите или обединена Европа ще почне да функционира по нови федеративни правила, които толерират с предимство правото на по-силния икономически, посочи Първанов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика