Радан Кънев: Реформаторският блок и ГЕРБ са на едно мнение за оставката на кабинета Орешарски

29958
Радан Кънев: Реформаторският блок и ГЕРБ са на едно мнение за оставката на кабинета Орешарски
Снимка: БГНЕС

Истина е, че искаме да организираме всеобща среща между всички политически и неправителствени организации, които желаят оставката на това правителство, а в числото на тези организации е и ГЕРБ. Това заяви лидерът на ДСБ и неформален лидер на Реформаторския блок Радан Кънев в коментар за Actualno.com“. Г-н Кънев не присъстваше на днешната пресконференция на колегите си от блока, където беше засегната темата за възможни общи действия на реформаторите и партията на Бойко Борисов.

По думите на Радан Кънев срещата, която ще бъде организирана скоро, ще бъде използвана и за да се представи подробната програма на Реформаторския блок за излизане на кризата. Кънев обаче не се ангажира с точна дата за провеждането на срещата. Лидерът на ДСБ още веднъж подчерта основните акценти в програмата – оставка на правителството и незабавни реформи в съдебната система, по отношение на собствеността на медиите и в икономиката, като там се визира ситуацията с обществените поръчки.

Радан Кънев застава начело на Реформаторския блок, Кунева води евролистата

Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще оглави Реформаторския блок след броени дни, съобщи "Стандарт". Около Ивановден десните ще обявят официалн...

Радан Кънев коментира още, че Реформаторският блок и ГЕРБ имат една допирна точка – оставката на правителството. Оттам насетне обаче имаме доста различия и тези различия могат да останат дори при оставката на кабинета Орешарски, добави той.

Кънев каза още, че действително в Реформаторския блок е обсъждан вариант за сформиране на правителство с помощта на ГЕРБ, което да работи за година – година и половина. Това правителство трябва да изнесе тежестта на най-належащите реформи. Официално споразумение между реформаторите и ГЕРБ за такова правителство обаче още няма и не е подписвано, уточни тъмносиният лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика