Радан Кънев застава начело на Реформаторския блок, Кунева води евролистата

43939
Радан Кънев застава начело на Реформаторския блок, Кунева води евролистата
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще оглави Реформаторския блок след броени дни, съобщи "Стандарт". Около Ивановден десните ще обявят официално решението си. А до края на януари партиите в блока ще легитимират и общо ръководство. За сега се знае само, че тъмносиният д-р Петър Москов ще е говорителят на обединението. В момента той е зам.-председател на ДСБ.

В началото на март Реформаторският блок ще представи и листата си за европейските избори. Лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева ще бъде неин водач.

Кунева: Реформаторският блок предлага двутактова реформа

България бързо се нуждае от демократично дясно управление. Това каза лидерът на Движение „България на гражданите” Меглена К...

В края на миналата година Реформаторският блок подписаха политическото споразумение. От името на "Синьо единство" подписи там положиха Петър Славов и Мартин Димитров. Но членовете на Управителния съвет Александър Маджиров, Димитър Иванов, Емил Йорданов, Маргарита Бойчева, Христо Панчугов скочиха срещу споразумението с ДСБ.

Междувременно предрешената евролиста стана причина Надежда Нейнски да се отдръпне от Реформаторите. Тя е настояла за състезателен режим при подреждането на списъка с кандидатите за евродепутати. СДС, ДСБ, "Синьо единство" и "България на гражданите" са партиите от бъдещия съюз. В края на януари хората на Надежда Нейнски се събират на национална конференция. Тогава от "Синьо единство" ще решат ще остане ли партията им сама за евроизборите, или ще търси нова коалиция. Като евродепутат Нейнски е с добри позиции в ЕНП и слухове по жълтите павета вече я спрягат като име от листата на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика