Радостин Василев отвърна на обвинението за заплаха, говори и за Сталийски

15905
Радостин Василев отвърна на обвинението за заплаха, говори и за Сталийски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

“Христинка Иванова стана депутат в  ИТН от Плевен благодарение на мен. До последно тя се срещаше с мен и с премиера за да разбере, че трябва да напусне тази партия. Не се сърдя на Христинка, че отказа. Била е притискана. Предателството е по-скоро при нея. Заплахи в записа няма, мога да ѝ пратя и хора за сладолед - естествено, че ще пратя юристи, които да ѝ дадат молба за напускане". Така отцепилия се от ИТН депутат и бивш спортен министър Радостин Василев коментира аудиозаписа, на който се чува спор между двамата. И добави, че ако някой го обвинява в отправяне на заплаха, си има съд и законова квалификация за набеждаване.

Той направи уточнението, че Иванова е областен координатор и че с неговата оставка като министър се връща в парламента като депутат, т.е. Иванова ще трябва да оваканти мястото си заради това.

Правителство на малцинството, нов кабинет или нови избори? Сценариите според политическите анализатори

Слави Трифонов "изтегли" министрите си от кабинета "Петков" миналата седмица. "Продължаваме промяната" обявиха, че ще останат правителс...

ОЩЕ: Тошко Йорданов пусна запис на разговор на депутат на ИТН с Радостин Василев, говори за заплаха

"Аз наставлявам цялата си структура в Плевен и затова е толкова стегната и организирана. Не съм човек на заплахите, не съм и мутра. Христинка твърди, че е неграмотна и затова ѝ обясних, че ще пратя хора, които да ѝ помогнат да си напише молбата (за напускане). Те са я принудили да ме запише, тъй като Тошко Йорданов заплашваше всички депутати, ако някой реши да напусне", разказа Василев пред bTV.

Казусът с ресторант 101

"Направихме оглед на спортната база в кв. Дианабад в края на март и тогава управителите на ресторант 101 реагирах остро. Там има незаконно строителство и изпратихме сигнал до ДНСК. Аз предупредих регионалния министър Гроздан Караджов, но от там не последва реакция. Затова отидох при Тошко Йорданов. Той е лъжец, дойде и ми каза: Дългият ме праща да ти кажа, да не закачаш Сталийски. Това заведение е негово и това не е тайна (бел. ред. - документално такова нещо обаче няма, по думите на ръководителя на НАП Румен Спецов). Договорът с наемателя ще бъде прекратен и ще бъде изведен с полиция, тъй като е нарушил инвестиционната програма. Собственикът е инвестирал само в ресторанта, но не и в спортния обект. Той е направил мутренско заведение, салата струва 25 лева и там ходят цялата измет, а спортистите не могат да ходят и да спортуват”, каза Василев.

Според обяснението, инвеститорът трябвало "да налее" до 500 000 лева в комплекса "Дианабад", но изхарчил 3,5 млн. лева - само че за ресторант "101 Bar and Dinner". Василев заговори и за незаконно строителство в рамките на комплекса.

По думите му, той е разпитван от полицията, а освен това срещу него има сигнал от заведението - че дошъл и "се разхождал арогантно".

Отношенията в ИТН

"Имаше такава партия": Приключи ли ИТН след изявлението на Радостин Василев?

След неочаквания развой на деня, в който депутати от ИТН окончателно се отцепиха от партията си, социалните мрежи моментално се изпълни...

По думите на спортния министър в оставка, "Тошко Йорданов и Балабанов са готини пичове за всичко друго, но не и за политика". Според него, те са безпомощни и за тях път няма в политиката.

Министърът в оставка коментира и мотивите с които се е оттеглил от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". 

"Много неща са ме притеснявали - от това, че г-н Трифонов не се появи никъде и никога, до това, че не познава своите депутати, до това, че се появиха хора в листите през април и юли, които имат определени обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати чрез листчета от ръководството на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на ръководни постове. А когато чух от колегите-депутати, че има проблеми в Министерството на регионалното развитие, реших, че моментът да напусна е настъпил. Взех решение 10 минути след като лидерът на ИТН обяви, че ни оттегля от управлението. В знак на лоялност, тъй като тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и съдбата ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих много внимателно какво искам да направя, бях готов да го направя и сам, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и много други в НС обмислят да напуснат парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне", добави той.

Василев разказа, че всички от партията в ИТН са минали тест за лоялност и някои са били подложени на детектор на лъжата. Според Василев Тошко Йорданов е единственият, който е отказал и не се е подложил.

ОЩЕ: "Имаше такава партия": Приключи ли ИТН след изявлението на Радостин Василев?

Тошко му настръхваше косата, сега вече е без коса, като го питах за дадени имена

Това заяви депутатът от ИТН Иво Атанасов, който изговори много горчиви думи по адрес на Слави Трифонов и ръководството на партията. Ат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика