Рашидов: Добрият строител "Бойко" да построи къщичката

26583
Рашидов: Добрият строител "Бойко" да построи къщичката
Снимка: БГНЕС

Ситуацията е много сложна, отговор скоро ще има. Всеки нормален човек разбира, че правителство трябва да има. И е ясно, че тук вече няма място за партии – България е в тежка криза на всякакви нива. Затова всички трябва да забравят партийните си пристрастия и да решават една дилема – как да се оттласне България от дъното. Министри трябва да са хора, които не само говорят красиво, ами могат да преместят и два кама. Иначе на следващите избори ще сме като на самоубийство, обобщи бившият културен министър Вежди Рашидов.

Не е нормално да има такъв спор относно това дали Бойко Борисов да е премиер. Той е лидерът на най-голямата партия в България. Грешки е имало, но ако човек си е извадил поука, сега е дошло време добрите строители да построят къщичката. Иначе става така, че пуделът лае каракачанката – нали Бойко гледа каракачанки, обясни Рашидов в предаването на bTV „Лице в лице”. И добави – Бойко е готов с работеща машина.

Кадиев нападна: Оставки в БСП и червен референдум за коалиция с ГЕРБ

Вярвах, че преференциално ще бъда избран, а резултатът можеше да е още по-голям, защото много хора ми съобщават, че преференциите им не...

Съжалявам, че за една година всичко се разсипа и може би, за да няма конфликти, служебното правителство не разкри пълната картина. Културното министерство е с 15 млн. лева дефицит – не зная дали бих го поел, като ми го предложат, ще видим, каза Рашидов.

Обидна работа е след една година протести 60% да не могат да изберат 240 депутати от 2-3-6 хил. кандидати. Ако негласуващите българи продължават така, след някоя и друга година ще ни управляват ДПС и нашите „цигански приятели”. Иначе ни докарват правителства, които ... Трябва да участват в този живот негласуващите, категоричен е бившият културен министър.

По отношение на КТБ Рашидов не е променил позицията си – искат да окрадат 2-3 млрд. лева чрез държавни гаранции, защото едни хора си взеха кредити и не искат да ги връщат. Така, както стана в края на 90-те години на миналия век, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика