Рашидов е недоволен от многото паметници в София

3595
Рашидов е недоволен от многото паметници в София
Снимка: БГНЕС

Когато има градска среда, поставянето на паметници на културата трябва да се прави по един експертен начин, а не по Facebook. Това каза пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов след инспекция на Ларгото, съобщи Агенция "Фокус".

"Градоустройството е много сериозно и отговорно за бъдещето, за децата ни и за младите хора", заяви Рашидов. По думите му няма друга държава като България, в която да има толкова паметници на културата.

Нови нарушения в конкурса за директор на НГДЕК

Днес, 27 юли учители, родители и ученици на Националната гимназия за древни езици и култури се събраха пред Министерството на културата...

"Във Виена колко паметници на всеки умрял оперен солист видяхте? Колко? Има един-единствен - на Моцарт, който е направил революция в музиката. В Германия има само един Бетовен. Не бива безразборно да се поставят, трябва да се направи експертно с представители на държавни комисии", подчерта министър Рашидов.

"Имам спор с арх. Диков (главният архитект на София Петър Диков-бел.ред.). Бях много недоволен от безразборното слагане на паметници, всички до "Св. София”. Много ми се иска да започнем да мислим по европейски за София. На всеки 10 метра има паметник. Има опасност някой ден някой управляващ да се спъне в някой от паметниците. Там съм изброил над 27 скулптури в периметър от 4 декара", допълни още министърът на културата Рашидов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика