Рашков: Борисов да каже къде е той в схемата "Хемус", тя ли е напълнила чекмеджетата му

16606
Рашков: Борисов да каже къде е той в схемата "Хемус", тя ли е напълнила чекмеджетата му
Снимка: БГНЕС

Сега ги няма авторите на това, което се е случвало, изпокрили са се. Това каза на пресконференция служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод разкритите схеми за огромни злоупотреби при изграждането на магистрала "Хемус".

Току-що получихме информация, че някои от тези, подобни на превеждащия по 21 млн. лева в ОАЕ, планират да направят среща в Гърция тези дни, оттам да критикуват служебното правителство и да организират в близките дни протест с тежките машини в центъра на София, вероятно, за да доунищожат настилката там.

МВР с нови разкрития за престъпления по строежа на АМ "Хемус"

Вътрешният министър Бойко Рашков заедно със свои колеги от МВР изнесе на брифинг резултатите от проверката за строителството на АМ &bdq...

Това е върхът на наглостта. Разбра се какви огромни бюджетни средства на българския данъклъпоплатец са преминали в техни ръце, без да се знае къде се намират тези средства в момента. Това не са средства на Бойко Борисов и неговото правителство, а на българския данъкоплатец. Стана ясно в какви ръце са отишли и каква е схемата. Как са разходвани обаче, не е ясно. Във всички случаи не за магистрала "Хемус" – по някои от лотовете от година няма почти никаква дейност, заяви Рашков.

Ние ще продължим в този дух, ще продължим да изследваме какво се случило и с останалите части на магистрала "Хемус", добави той.

Питайте го Борисов какво ще каже сега, къде са тези пари, той имал ли е някакво участие в тази схема, знаел ли е за нея все пак. Инспектирал ли е отсечките или е ходил да си прави личен пиар по повод изборите? И това е в изключително тежък за България период, COVID криза, когато са необходими много средства, за да се запазят здравето и животът на българите.

Борисов трябва да бъде попитан вярно ли е, че значителен процент от отпусканите пари към тези фирми, са се върнали някъде обратно. Иначе няма как да се напълнят чекмеджета.

Димитър Стоянов: Рашков е приятната изненада в служебното правителство, човекът с къща в Барселона се страхува с право

Бойко Рашков е най-огромната и приятна изненада в служебното правителство! Никой служебен министър не иска да се конфронтира, заради о...

Борисов да обясни той къде е в тази схема и дали от нея не са се напълнили чекмеджетата му. Ние нямаме друг министър-председател, сниман с пълни чекмеджета.

Той се казва Бойко Борисов, така и ще остане в историята. Трябва да се даде отговор и на въпроса къде са били вътрешните министри от времето на Борисов – Валентин Радев, Младен Маринов, Христо Терзийски. Къде е бил предишният директор на ДАНС Димитър Георгиев? Може би е ходил да прочиства природата от окуцели глигани. Това е времето на Борисов, обгърнато в мъгла, за да не се разбере какъв грабеж се е извършвал, подчерта Бойко Рашков

По думите му прокуратурата си е "затваряла очите" за злоупотребите. Българската прокуратура очевидно няма никакво намерение да разследва представители на бившите управляващи, на правителството на Борисов, заяви Рашков.

Той обяви, че в Цигов чарк преди дни се е състояла среща между представители на ГЕРБ-СДС и ДПС, като на срещата е направена заявка за коалиционно управление след изборите, с участието и една лява партия.

Рашков обеща още арести заради "Хемус", средствата минавали през банка, свързана с Бойко Борисов

"Има задържани за злоупотреби по строителството на магистрала "Хемус", но ще има и още". Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика