Реформаторите искат референдум за задължителното гласуване и предсрочни избори

14950
Реформаторите искат референдум за задължителното гласуване и предсрочни избори

Реформаторският блок /РБ/ е за провеждане на референдум за задължително гласуване и приемане на график за предсрочни избори. Това обяви на пресконференция говорителят на Блока Радан Кънев.

Според "десните" парламентарният вот трябва да е през есента.

Кънев за Местан: Мафията в лицето на ДПС иска да се препозиционира

Свидетели сме на падането на кабинета „Орешарски” след пресконференцията на ДПС. Но това, което наблюдаваме от страна на Дв...

За нас е важен националният интерес, нашата политическа работа ще си я свършим вътре, не вземаме позиция за предсрочен вот, защото днес сме подготвени или не. Така лидерът на ДСБ отговори на въпрос дали самите реформатори са готови за избори сега и дали напрежението вътре в обединението е преодоляно след евровота, предаде БТА.

"Реформаторите настояват бързо да бъде изготвен график за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори. Това е единственият изход за излизане от политическата криза. Решението започва с оставката на правителството. Няма да обсъждаме никакви други мерки, предхождащи тази оставка", заяви Радан Кънев на редовна пресконференция на Блока.

Божидар Лукарски подчерта, че единствено "Атака" не е оттеглила подкрепата си за правителството. В новата ситуация Реформаторския блок ще бъде страж на обществения интерес, защото се притесняваме, че от режим на взаимно контролирано крадене ще се премине към безконтролен грабеж, бе категоричен той и даде за пример Южен поток.

Независимо от обявеното под американски конвой, решение на премиера Орешарски, за спиране на проекта “Южен поток”, не стана ясно какви ангажименти е поела България, смятат реформаторите. Трайчо Трайков заяви, че Орешарски дължи отговор на поне два въпроса: 1. Подписан ли е договор за строежа на “Южен поток” и какво съдържа той 2. Взет ли е заем от Газпром. България няма нужда от “Южен поток”, тъй като той не осигурява независимост на газовите доставки на страната ни, смятат реформаторите. Освен това, според тях най-важният въпрос в този проект за България е как се харчат парите на българските граждани, а такава информация няма, смятат еформаторите.

Реформаторите поискаха касиране на изборите с 14 основания

След като по-рано днес НФСБ и „Атака” поискаха касиране на европейските избори, същото стори и Реформаторският блок. Решени...

Когато БСП е в криза винаги изважда националистическата карта. Така Корман Исмаилов изтълкува решението на депутатите от БСП и АТАКА в парламентарната комисия за правата на човека, които подкрепиха миналата седмица искане за отмяната на декларация, приета от предишното Народно събрание, с която се осъжда Възродителния процес.

Найден Зеленогорски коментира темата за задължителното гласуване и подчерта, че демокрацията се лекува с повече демокрация. Според реформаторите това трябва да стане с референдум, на който всички граждани да изразят позицията, а не партиите да и им налагат своето мнение.

Николай Ненчев покани всички граждани, симпатизанти на БЗНС и привърженици на РБ да почетат паметта на Александър Стамболийски на 14 юни (събота) от 17.00 часа пред паметника му на Врабча 1, след което да се влеят в общия протест срещу сегашното управление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика