Реформаторите не постигнаха съгласие дали да подкрепят Захариева

4241
Реформаторите не постигнаха съгласие дали да подкрепят Захариева
Снимка: БГНЕС

ПГ на РБ не взе решение по този въпрос. Решенията в групата се вземат с две трети. Поради това, че няма две трети, няма решение, макар, че по-голямата част от народните представители подкрепиха тази идея. В такава ситуация, по правилник- всеки гласува по съвест, съгласно личното си убеждение.

Това каза пред журналисти съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, след срещата на парламентарната група с кандидата за правосъден министър Екатерина Захариева, предаде „Фокус” .

АБВ ще подкрепи Екатерина Захариева

От АБВ ще подкрепим Екатерина Захариева. Одобряваме подхода, който тя ни представи днес. Той е много консенсусен. Това каза пред журнал...

Зеленогорски отказа да коментира резултатите от гласуването в парламентарната група.

„Не е необходимо да Ви споделям колко са гласували „за” и колко „против”. Това са вътрешни неща”, обясни Зеленогорски.

„Разговаряхме с г-жа Захариева за нейната концепция за съдебната реформа. Казахме ѝ ясно, че през идните 6 месеца се надяваме да има значителен напредък. Ще положим максимални усилия да дадем на обществото очакваната съдебна реформа”, посочи той.

Зеленогорски коментира, че е поздравил Екатерина Захариева за смелостта, която проявява. „В този момент да поемеш този пост, това е страшно смел човек. Убеден съм, че ще се справи, защото в тежки кризи жените поемат нещата в свои ръце”, коментира той.

Бъчварова: През януари подписваме анекс към коалиционното споразумение

Подготвяме анекс към коалиционното споразумение, с който да уточним следващите стъпки в съдебната реформа. Най вероятно ще го подпише...

По повод на анекса към коалиционното споразумение и отказа на Радан Кънев да се подпише в него, той обясни: „Този анекс ще бъде отворен при подписване от всички партии и всички народни представители. От там насетне, решенията се вземат с 2/3. РБ е взел решението си с 2/3 мнозинство и те ще подпишат анекса. Колегите, ако решат, биха могли да се присъединят на един следващ етап”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика