Реформаторите представят евролистата си на 22 март

15867
Реформаторите представят евролистата си на 22 март
Снимка: БГНЕС

На 22 март Реформаторският блок ще представи листата си за предстоящите през месец май избори за Европейски парламент. Това обяви на пресконференция лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той отново заяви, че неговите фаворити за водачи са Меглена Кунева (председател на Движение "България на гражданите") и Светослав Малинов (и сега евродепутат на ДСБ).

„Ние много внимателно слушахме двамата кандидати за председател на ЕК, много внимателно слушахме и другите изказвания. Има две тенденции - едната е много добра за България. Засилване на общата външна политика, засилване на общата енергийна политика. Има друга тенденция, изключително тревожна за България и тя е сближаване единствено между страните в еврозоната и стъпки напред към т.нар. Европа на две скорости, която не може да бъде на две, тя неизбежно ще бъде на три, и балканите - България, Румъния и Сърбия в бъдеще са изправени пред заплахата да бъдат непълноценни членове на ЕС. За да се борим с такава перспектива ние имаме нужда да изпратим най-доброто, с което България разполага в Брюксел, да изпратим хора, които не искат да се снимат с даден европейски политик, а с които европейските политици с радост биха се снимали", каза Кънев, коментирайки снимките на представителите на ГЕРБ с германския канцлер Ангела Меркел по време на конгреса на Европейската народна партия в Дъблин, предаде КРОСС.

Реформаторският блок: С Изборния кодекс управляващите целят служебна победа

Реформаторският блок настоява парламентът да уважи ветото на президента по Изборния кодекс. Председателят на БЗНС и член на блока Никол...

От Реформаторския блок съобщиха, че вече е възможно хората да стават членове и симпатизанти на самата коалиция, а не само на някоя от партии, които я съставят, както беше досега.

Радан Кънев заяви, че при срещите си с българи във Франкфурт и Мюнхен много от тях са изявили готовност да работят за Реформаторския блок.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика