Реформаторският блок: БСП, ДПС и "България без цензура" са слугинаж на Русия

48818
Реформаторският блок: БСП, ДПС и "България без цензура" са слугинаж на Русия
Снимка: БГНЕС

Приятелски огън по десни партии няма да откриваме и ще залагаме на позитивна кампания. Нашите противници са бедността, безработицата и парламентарните партии БСП и ДПС, които ги поддържат, като добавям и „България без цензура“, които заедно с БСП, са руският слугинаж в България. Противници в дясното пространство нямаме, подчерта лидерът на блока Радан Кънев.

Думите му бяха подкрепени от лидера на СДС Божидар Лукарски, който категорично отрече партията му да е водила каквито и да е разговори с „България без цензура”.

Партиите в Реформаторския блок искат да са заедно и след изборите, казва Кунева

Преди изборите за Европейски парламент Реформаторският блок е стабилен. Това каза лидерът на листата за евровота на Реформаторите и лид...

Индустриализацията е създаване на нови работни места не чрез възстановяване на съветски фабрики, а през стимулиране на малките цехове и бизнес. Създаване на работни места е наш абсолютен приоритет, който ще доведе и до по-добър стандарт на хората. Вторият важен въпрос е 100 % да се усвояват европейските фондове, за което са нужни ясни директиви и регламенти, но и добре работеща българска администрация. Третият ни приоритет е енергийната независимост, която е важен въпрос и за Европа, изброи Радан Кънев.

Реформаторите бяха категорични, че България трябва да поддържа санкциите от ЕС към Русия, докато тя не се откаже от анексирането на Крим. По думите на Радан Кънев заплахите за България от кримската криза идват и от българските политици.

На въпрос за решенията на КСНС, Меглена Кунева каза, че българските политици не трябва да забравят, че изразяват общата воля на нацията, а тази воля е да се осъди нарушението на международното  право при анексирането на Крим. По думите й, санкциите трябва да се разглеждат в широк контекст, а задачата на ЕС е да покаже границата, от която нататък не може да се правят компромиси с международните договорености. Според нея е добре Русия, както и Украйна, да преговарят с ЕС, защото преговорите дават механизми за цивилизационни модели, които страните ще са принудени да спазват. В ЕС няма двоен стандарт, но има политици, които опитват да налагат такъв каза Кунева, визирайки българската политическа среда.

Водач на листата на Реформаторския блок е Меглена Кунева от "България на гражданите", втори е Светослав Малинов (ДСБ), а трети е лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Кунева води листата на Реформаторския блок за евроизборите

Меглена Кунева е водач на листата на Реформаторския блок за евроизборите. Втори е Светослав Малинов, евродепутат, заместник-председат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика