Румен Гечев: С втория мандат има по-големи шансове за кабинет

1666
Румен Гечев: С втория мандат има по-големи шансове за кабинет
Снимка: БГНЕС

"Надявам се всички колеги от останалите парламентарно представени партии да дойдат на срещата в понеделник, всички са приели поканата на БСП. Едва ли има нещо по-важно за България в момента от това какви мерки ще набележи парламентът и новото правителство, какъв бюджет ще бъде приет за 2023 г. Това са важните неща, които интересуват хората".  

Това заяви пред БНР депутатът от БСП проф. Румен Гечев.  

Румен Гечев: Не мисля, че Русия смята да атакува България

За голямо съжаление името на България е замесено във взрива на Кримския мост. Ние не искаме да е така. Дано да нямаме никакво отношение...

БСП ще направи всичко възможно за съставяне на правителство, вторият мандат има по-голям шанс, посочи той и добави, че трябва да бъде използван последният шанс за кабинет с третия мандат, защото е по-добре да има правителство, отколкото нови избори във време на кризи.

По думите му "някакви вътрешни, а може би и външни центрове тласкат политическите партии в България, пращат ги по една пътека, която не води към решаването на националните проблеми":

"Това ли е проблемът на България - кои посланици ще присъстват на откриването на парламента, или е това - как ще финансираме бюджетния дефицит? Ще запазим ли социалните програми и защитата за българските домакинства и българския бизнес при неизбежната рецесия, която се очертава? Трябва да съсредоточим вниманието си към националните проблеми, като не подценяваме ангажиментите на страната като член на ЕС и НАТО".

Румен Гечев подчерта, че БСП ще настоява да бъдат запазени компенсациите на домакинствата заради високата инфлация и поддържане на определен таван на цените на стоки от първа необходимост. 

Румен Гечев: Служебното правителство се опитва да смени ръководството на БСП

„Служебното правителство предприема стъпки да смени ръководството на БСП“. Това заяви Румен Гечев от БСП пред БНТ. БСП ням...

"Не звучи добре да се взема допълнителен дълг, но ако трябва да избираме между спасяването на бизнеса и защита на семействата и това да увеличим дълга с още няколко процента, няма да бъде разумно. ... По всякакви европейски стандарти към момента, дори и с допълнителен дълг от 4-5 млрд. лева, българската икономика няма да има проблеми да обслужва този дълг", каза той. 

В предаването "Неделя 150" проф. Гечев заяви, е САЩ трябва да платят неустойка за забавянето на доставката на 8-те поръчани изтребителя Ф-16, както и за самолетите, които "трябва да вземем под наем":

"Правителството на САЩ е взело парите 100%, не си е изпълнило ангажимента към България, веднага да плащат за наем на самолети, които български пилоти да пилотират тук в България. Посланикът ни в САЩ да поиска среща със съответните органи, където сме превели парите. Ще настоявам да извикаме в парламента Бойко Борисов, о.р. ген. Константин Попов и Красимир Каракачанов, които да отговорят защо са подписали договор без неустойки".

Още: ПП готови на разговори с всички партии, чиито приоритет е борбата с корупцията

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев притеснен: Страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

Борисов в Кърджали. Ето какво обеща предизборно

Проблеми и очаквания на старта на летния сезон: Говори Евтим Милошев

Нови данни за катастрофата с Кирил Петков: Кой как шофира? (СНИМКИ)

Никола Минчев: Нямам охрана, но и в момента ползвам транспорт на НСО

Стана ясна цената на бюлетините за изборите на 9 юни

"Война с медиите" и дело-шамар: Спор между депутат от ГЕРБ и АЕЖ-България

България е "за" свикване на Среща на върха за мир в Украйна

Проблемите пред Източния фланг на НАТО, ако има война в Европа: Говори адм. Ефтимов

Първан Симеонов: Борейки се с Путин, не бива да заприличваме на него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика