Румен Христов: Най-важното е да бъде начертана национална стратегия за развитие на България

1629
Румен Христов: Най-важното е да бъде начертана национална стратегия за развитие на България
Снимка: ПЦ на СДС

България е член на НАТО и Европейския съюз и това е нашият цивилизационен избор. И голямата заслуга е на политиката и управлението на правителството на Съюза на демократичните сили, което подготви този път. Сега, следващата стъпка е влизането ни в Еврозоната. Така, категорично ще спрат всички опити за завой към евразийските проекти.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на СДС и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР- София Румен Христов.

СДС има своя предизборна програма, но подкрепя всички десни политики на коалиционния партньор ГЕРБ, с когото са партии членки на Европейската народна партия и споделят еднакви ценности.

Конкретно по програмата на СДС, в сектор Икономика, Румен Христов посочи, че до края на четиригодишния мандат на управление са напълно постижими 1000 лева минимална заплата,2000-2500 лева средна работна заплата, над 2500 лева заплата за учителите. Образованието за ГЕРБ-СДС е изключително важна сфера. То беше приоритет и ще остане, защото учителите и образованието градят бъдещето на нацията, заяви лидерът на СДС.

СДС ще подкрепи преизчисляването на пенсиите, но то трябва да върви успоредно, не само за минималните, а и за средните и за най-високите. Румен Христов посочи, че на дневен ред за СДС ще бъде проблемът с несправедливите обезщетения, които са получили хората, чиито имоти са били отнети след 9-ти септември. Според лидерът на СДС тези хора са били неколкократно ощетени от държавата и трябва да се помисли за тяхното достойно обезщетяване. СДС е партия, която защитава пострадалите от комунистическия режим и ще продължи да го прави.

На въпрос, как ще коментира тезата на БСП, че преди влизането на България в Еврозоната трябва да има “шоково увеличаване на доходите”, Румен Христов заяви, че това е популизъм, защото тези пари трябва да дойдат през икономиката и през ускорен икономически растеж, който СДС е заложил в програмата си. Той призова да се говори не за шоково увеличение на доходите, а за “шоково покачване на ръста на икономиката и на Брутния вътрешен продукт с 6-7 %, за да наваксаме спрямо останалите страни от Европейския съюз”.

Румен Христов: Изправени сме пред изключително важни избори от гледна точка на посоката, по която ще продължи България

Емоционална среща си дадоха снощи във Велико Търново хора, положили основите на Съюза на демократичните сили на местно и национално нив...

Що се отнася до обвиненията на служебното правителство за кражби и корупция, Христов даде следният пример:

“Говори се, че в последните години се крадат 10 милиарда лева. Сега, Борисов и ГЕРБ не управляват вече два месеца. Ако приемем, че се крадат 10 милиарда годишно, това означава, че на месец сумата е 800 и няколко милиона. Къде са тези милиард и шестстотин за последните два месеца?”

Що се отнася до това каква опозиция биха били от ГЕРБ-СДС, ако не са в управлението на страната, Румен Христов предупреди, че в 46-то Народно събрание те ще бъдат конструктивна, но много силна опозиция!

Най-важното в следващия Парламент е да бъде начертана национална стратегия за развитие на България, да посочим ясно кой от какво няма да отстъпи вляво и вдясно, посочи Христов. По думите му, СДС категорично няма да отстъпи от европейския път на България; от пазарната икономика; от демократичните ценности, завоювани през годините на прехода; по отношение на Македония - категорично против приемането й в ЕС, за сметка на българския интерес; категорично против приемането на Истанбулската конвенция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика