Румен Йончев: Спряхме Борисов, но България има нужда от център, не от ляво

35937
Румен Йончев: Спряхме Борисов, но България има нужда от център, не от ляво
Снимка: БГНЕС

Влязохме в Коалиция за България, за да спрем Бойко Борисов и да не се върне на власт. Земеделският съюз реши изхода на тези избори – не мога да кажа колко гласа сме дали, но едно 20-30 хил. гласа и повлияхме решително. Това каза във "Всяка неделя" напусналият Коалиция за България Румен Йончев, който се присъедини към „България без цензура”.

На въпрос защо напусна групата на БСП и Сергей Станишев, Йончев отговори, че „махалото продължава да се движи наляво, а ние останахме в центъра”.

Станишев не се плаши от депутатите на Бареков

Лидерът на БСП Сергей Станишев си призна, че кворумът в парламента вече ще зависи от независимите депутати. Един от тези народни предс...

Не се познавам със Светлин Танчев, а с Красимир Стефанов сме се виждали в пленарна зала, но нищо повече, добави земеделцът. Според него този парламент трябва да има център, за да може да работи. За пръв път съм в парламента, а Даниел Вълчев, който казва, че може би действам заради „политически инженеринг”, е по-опитен от мен и повече е прескачал, заяви Йончев.

Огорчен съм, че Земеделският съюз беше изключен от ЕНП. Това беше несправедливо, смята Йончев. Той обаче добави, че „България без цензура” върви точно към ЕНП, но когато залезе ГЕРБ. На твърдението на Лютви Местан, че партията на Бареков е „популистка”, Йончев отвърна: „В България има такива популисти, че има да се учим много, докато ги настигнем”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика