Румен Петков: Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с ресорния министър

4909
Румен Петков: Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с ресорния министър
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с министъра на енергетиката. Това заяви пред журналисти лидерът на АБВ Румен Петков, визирайки  Андрей Живков и добави, че не би му гласувал доверие и за портиер в енергийното министерство.

„Комисията за защита на конкуренцията спря работата по газовата връзка със Сърбия. Това е един проект 62 км. на стойност 144 млн. без ДДС, което е много впечатляваща сума. Един от основните аргументи за спиране на процедурата е, че компанията, която я е спечелила, е поела ангажимент за срок от 1 ден да изработи инвестиционния проект с работните чертежи и детайли", съобщи Петков.  Той определи енергийния министър като "позорящо явление в българския институционализъм" и добави, че този човек за два месеца не може да реши простичкия въпрос с ръководството на „Булгартрансгаз“ и се стига дотам, че "с нелепите си действия „Булгартрансгаз“ да постави под съмнение изграждането навреме на газовата връзка България – Сърбия". 

Румен Петков: Служебният кабинет, със сериозни промени, е добро решение

Да бъде подкрепен за редовно правителство ревизиран състав на служебния кабинет настоява лидерът на АБВ Румен Петков. По думите му служ...

„От няколко месеца злодеят Пеевски го няма, а злодеят Борисов не е на власт. Питам министъра (на енергетиката) за него нормално ли е изключително добре финансово аргументирана държавна структура да притиска медии с настояването да извършат „жеста“ да свалят определена информация, да я махнат, да не съществува и с въпросите - на какво основание тази информация се е появила на страницата им", заяви още Петков.  Той подчерта, че това не е правителството на Борисов, а на Румен Радев и настоя за отговори. "Иначе, продължи той - кой ги мотивира и с какво да мълчат, с какво ги мотивират да държат тези структури така добре финансирани и по този начин ръководени".

Петков алармира още, че министърът на икономиката продължава да не отговаря дали ББР е кредитирала Булгартрансгаз и съобщи, че се очаква тази седмица на Булгартрансгаз да бъдат наложени над 300 000 лева наказателни актове. "Тези 300 000 ще рефлектират в цената на газа, която ще плащаме", предупреди лидерът на АБВ. 

По адрес на кандидатурата за енергиен министър в проекто-кабинета на ИТН, Петков заяви: "Когато предлагаш за министър на енергетиката човек, който купува варовика – същия, който купува държавната Марица 2, на 7.50 лева по-скъпо на тон, т.е. плащаме десетина милиона повече ,годишно, той трябва да обясни къде отива тази разлика от 7 и 50". Румен Петков  подчерта, че транспортните разходи до Марица 2 са по-ниски от тези до Марица 3 и настоя за обяснение от какво е продиктувана тази разлика и къде отива. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика