Румен Петков пита прокуратурата дали укрива извършител на знаково убийство

25302
Румен Петков пита прокуратурата дали укрива извършител на знаково убийство
Снимка: БГНЕС

В светлината на скандала между Делян Пеевски, Цветан Цветанов и прокуратурата бившият вътрешен министър Румен Петков попита и дали има покриване от прокуратурата на данни по „убийството на обществено популярна фигура” и дали прокуратурата знае кой е извършител. Петков обаче не уточни за кое убийство става въпрос. Той каза, че убийството няма нищо общо с прословутата среща между Цветанов, Пеевски и Цацаров в кабинета на вътрешния министър и вицепремиер по време на управлението на ГЕРБ.

Във вътрешно партиен план Делян Пеевски унищожи Цветан Цветанов, а Цветанов унищожи помощниците на главния прокурор Сотир Цацаров. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия самият Петков.

БСП забранява на всички от АБВ да заемат партийни длъжности за една година

БСП снема политическото доверие и отнема правата за заемане на партийни длъжности на подкрепящите листата на АБВ за изборите за Европе...

Петков добави, че самият Пеевски е унищожил и медиите си, тъй като първо е казал, че е разпъвал чрез тях медиен чадър за ГЕРБ и второ – признал е изобщо, че има медии. Думите „съжалявам, че бях инструмент” на Пеевски са повече от показателни. Той е приемствеността между управлението на ГЕРБ и БСП, заяви Петков.

Кой даде на Пеевски поръчката да плюе Първанов и Петков, това, което излиза по вестниците му. Защо след признанието, че има медии, главният прокурор не се захваща с него, попита Петков. Тук не върви оправданието, че „медиите са на мама”. Това показва, че направо сме надценени, че сме на стотно място в класацията за свободата на словото, подчерта бившият червен депутат.

На въпрос дали Петков е щял да говори така, ако Първанов не е бил замесен, той отвърна, че винаги си е казвал мнението по всеки въпрос. Бившият вътрешен министър посочи, че докато обикновеният гербаджия е имал илюзията, че се бори с ДПС, на високо ниво, на ниво Цветанов, всъщност е имало договорки.

Бившият вътрешен министър обърна внимание и на обвиненията към прокуратурата. Хем Цветанов иска Ася Петрова за заместник, хем Цацаров не приема, но я назначава, а назначава и „хрътката” Борислав Цацаров.

Пеевски: Цветанов е лъжец

Многократно съм се срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в Министерство на вътрешните работи и на други места. Това се посочва в п...

По отношение на интернет троловете и тезите Петков коментира, че има информация в областните структури как да се действа срещу АБВ и Георги Първанов.

Румен Петков завърши с думите, че този подход е „калташки” и това отвращава избирателите. Това е разликата между АБВ и БСП сега, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика