X
 
 

Румен Радев: Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие

763 0
116 години от Илинденско-Преображенското въстание се отбелязаха  в местността Петрова нива с национален възпоменателен събор. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев.

В речта си държавният глава подчерта значението на тракийците, които застават зад братята си македонци в борбата за свобода. Радев посочи и, че от Илинден, през Преображение, до Кръстовден ни е завещан героизма и не трябва да забравяме пролятата кръв и хилядите унищожени съдби.

Няма конфликт на интереси при Румен Радев, потвърди КПКОНПИ

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила наличие на конфли...

"Нека заявим високо и категорично, че е въпрос на отговорност на всеки български държавник да бъде редом с наследниците на изстрадалите. Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата, които погълнаха не само домове и имане, а хиляди човешки съдби. Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие, защото е въпрос на национално достойнство да не позволим да бъде преиначавана историята, да не допуснем и да направим така, че да не бъдат забравени и справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден. Поклон пред паметта на героите и хилядите невинни жертви", каза Румен Радев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...