Румен Радев посрещна на бал над 100 абитуриентите в неравностойно положение

6499
Румен Радев посрещна на бал над 100 абитуриентите в неравностойно положение
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

„Предстои ви да направите важен избор – дали да продължите своето образование или да започнете работа. Мога да ви дам само един съвет – правете така, че да се гордеете със своите избори в живота и да бъдете добри хора“. С тези думи държавният глава се обърна към абитуриентите, израснали без родителски грижи. Традиционният абитуриентски бал, чийто домакини са президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, събра над 100 младежи от 59 специализирани институции за деца в цялата страна. Събитието е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“ и на него присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Държавният глава пожела на младите хора да бъдат отговорни, да имат желанието да си поставят цели и да ги отстояват. „Вярвайте във вашия талант, във вашата сила, във вашите мечти и се борете да ги постигнете. Не се оставяйте други да решават вместо вас. Вие имате достатъчно подготовка и капацитет сами да взимате своите решения”, посочи президентът.

Парламентът единодушно преодоля президентското вето за отчуждаването на имоти

Със 143 гласа „за“ парламентът единодушно прие отново Закона за държавната собственост и преодоля президентското вето. Съг...

Президентската инициатива отново ще окаже финансова помощ на бъдещите студенти чрез еднократни стипендии, чийто размер е увеличен три пъти в сравнение с 2016 г. „Доброто образование открива нови хоризонти и увеличава възможностите за професионална реализация“, подчерта Румен Радев. Право на финансова подкрепа за втора поредна година ще получат и учениците от 12 клас, които получават социални услуги, и са завършили с отличен успех учебната 2018/2019 г.

Сред тазгодишните абитуриенти са Мария и Величко от Стара Загора. Преди няколко години Мария спаси живота на шофьора на тролейбуса, с който пътуваше за училище, а Величко върна на собственика му портфейл с пари и документи.

Румен Радев изрази своята признателност и към възпитателите от специализираните институции за деца, към представителите на държавните институции, които са партньори на Администрацията на президента в работата с младежите и към дарителите, за тяхната социална отговорност при набирането на финансовите средства. Сред партньорите на благотворителната инициатива са „Кристиан оф Рома“ и Академията за мода, които се погрижиха за празничния вид на абитуриентите.

Фирми, близки до депутат от БСП и съветник на президента, с тото поръчка за 18,2 млн. лв.

Две фирми с почти еднаква собственост, с един адрес и близки наименования  - „Демакс Ди Пи Ай“ АД и „Демакс&ldqu...

За пореден път екипът на продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс” организира благотворително артистичната програма. Мария Илиева, Миро, Любо Киров, Орлин Павлов, Михаела Маринова, Йоана, Маги Джанаварова, Нели Петкова, Рафаел Пашамов, групите Б.Т.Р. и Д2, Део и Моисей и танцов ансамбъл „Пламъче“ подкрепиха президентската инициатива.

Абитуриентката Йоанна Найденова, която завършва училището за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“, и Маги Джанаварова представиха специално дуетно изпълнение, с което започна празничната вечер. За доброто настроение се погрижиха актьорите Любомир Нейков, Руслан Мъйнов, Петьо Петков – Шайбата и Васил Драганов. С благопожелания към абитуриентите се включиха и артистите Владимир Пенев, Десислава Бакърджиева и Моню Монев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика