С намек за Гешев: Борисов брани Кирил Петков, но и го подхлъзва да влезе в коалиция

8377
С намек за Гешев: Борисов брани Кирил Петков, но и го подхлъзва да влезе в коалиция
Снимка: БГНЕС

"Еднакви неволи имаме, еднакви врагове" - с тези знакови думи лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов обобщи визията си за "Продължаваме промяната" (ПП) и силните фигури в най-големия му политически опонент в него.

Борисов каза думите при въпроси, касаещи кюлчетата в спалнята му, докато беше премиер. "Никога не съм имал кюлчета", заяви той, след като беше изрично попитан от bTV за кюлчетата и Мата Хари от bTV. И веднага мина в атака: "Когато дойдат тук Кирил Петков и Лена да ги питате за парапета, тогава ... не, аз се уморих". Не пропусна обаче да добави, че бил "най-записвания" политически лидер в България и че вероятно тези, които го записали, са записали и Кирил Петков с Лена Бориславова.

На 10 ноември си играех футбол и си гледах живота

"На 10 ноември си играех футбол и си гледах живота". Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за bTV във връз...

ОЩЕ: Жълтините за Кирил Петков и Лена Бориславова и приказката, че нямат сестра

Всички тези думи излязоха в контекст на разговор за отношенията на Борисов с главния прокурор Иван Гешев. Лидерът на ГЕРБ не пропусна да повтори за твърдението си, че бил "най-записван", че видял как Румен Радев го записва с дрон ("Ми аз го видях, бе").

ОЩЕ: Не, Лена Бориславова и Кирил Петков не се държат за ръце (ВИДЕО)

Всичко изречено в контекста на темата за главния прокурор обаче беше предшествано от анализ какво се случва в българската политика и ще успеят ли партиите в 48-мия парламент да сформират редовно правителство т.е. някакво устойчиво управление. Борисов изложи своята позиция, като тя беше изпъстрена с намеци тип "морков и тояга" - плюс заключение за евентуално "експертно правителство", при това с третия мандат, реализиран от "Български възход" на Стефан Янев, двукратен служебен премиер и човек от близкия кръг на президента Румен Радев. С редица думи той буквално опита да заеме позиция в защита на "Продължаваме промяната" специално по темата за газа, но и по същата тема направи каза куп неща с негативна конотация за ПП, както и с намек, че правовата държава трябва да реши дали тази негативна конотация следва да има последствия.

Борисов заговори за правителство по политики (ВИДЕО)

Не се занимавайте с кой мандат, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция по повод евентуален кабинет. По думите м...

"Откъде-накъде служебен министър (Росен Христов) ще напада нашите потенциални партньори от ПП? Служебният министър и служебното правителство имат една задача – да правят избори. Ние сме обяснявали, че това е вярно, но сме действали институционално – подавали сме сигнали до МВР. Надявам се, че Кирил и Асен ще отговарят – дали както Гроздан Караджов и Сашо Кеша (бел.ред. - енергийният министър от кабинета "Петков" Александър Николов) са виновни", извъртя Борисов, но не пропусна да изброи какво говори Христов в парламента, с уточнение: "Аз не вярвам на този министър". Конкретните думи на служебния енергиен министър, които Борисов визира, бяха: "Още през април частната компания е купила слотове на терминала "Ревитуса" за количество, което през май е доставила тъкмо на България. В това време "Булгаргаз" нищо не направила да осигури слотове. Количествата са били на цени с 30% по-скъпи от тези, които би поискал "Газпром": Росен Христов атакува кабинета "Петков" в парламента, докато се хвали с цената на газа (ВИДЕО)

Веднага след това обаче Борисов обясни как се надявал, че енергийният му министър и депутат на ГЕРБ Делян Добрев не бил прав по темата с газа (вероятно заради това: Делян Добрев посъветва Кирил Петков и Асен Василев да мислят за затвора, не подкрепи дело срещу "Газпром"), след като не отрече, че тезите на Добрев съвпадат силно с казаното от Христов. Но ако било вярно, "ПП ще стане трудна за разговор партия", каза лидерът на ГЕРБ. Същевременно той поиска оставката на Росен Христов ("не може да напада така ПП"), обаче как така имало толкова пари, отишли за руски газ и петрол по времето на ПП?

На въпрос на bTV дали е простил за ареста си на ПП, той отговори, че мислел за зимата и затова отстъпва. "Защо да се оттеглям? По-опитен човек от мен няма. Ръководя най-добре от всички", настоя Борисов.

Каква голяма коалиция, която само трябва да се оформи, вижда лидерът на ГЕРБ - ОЩЕ: Борисов увърта за властта и благодари на Радев, че му дава шанс да измисли нещо

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика