С половин уста Борисов заяви, че към КФН няма специално отношение

20735
С половин уста Борисов заяви, че към КФН няма специално отношение
Снимка: БГНЕС

"Повече държавата няма ресурс да плаща, нито хората имат търпение. Компромис с никого не би трябвало да се прави". Това заяви премиерът Бойко Борисов по адрес на Комисията за финансов надзор и напрежението, което се създаде около действията на Стоян Мавродиев.

Борисов уточни, че в КФН трябва да се пипа внимателно. Според него там случаят е различен от БНБ и Иван Искров в светлината на скандала с КТБ. На срещата с Американската търговска камара Борисов подчерта, че българското законодателство за банковата система е сред най-добрите в Европа, а в продължение на години БНБ е била символ на стабилност. "Продължавам да считам, че Искров носи лична отговорност и не мога да си обясня поведението му да не си подаде оставка", заяви министър-председателят.

Менда Стоянова: Частните пенсионни фондове не информират хората

Не може 40% от хората да не се интересуват къде отиват 5% от доходите им. Това е типичният песимизъм на българина. Той не взима предвид...

За финал Борисов изрази увереност, че КФН ще даде отговор на въпросите, които бяха обсъдени на вчерашното заседание на парламентарната бюджетна комисия. Най-важният от тях е – има ли манипулиране на акции на публично търгувани в България компании, чрез което някои пенсионни фондове са увеличавали доходността си противно на пазарните принципи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика