Сачева: Радев и Трифонов трябва да разрешават проблемите с високите цени на тока и COVID-кризата

8589
Сачева: Радев и Трифонов трябва да разрешават проблемите с високите цени на тока и COVID-кризата
Снимка: БГНЕС

"Изразявам най-искрени съжаления към хората и близките им за това, което се е случило под колоните на Министерски съвет по време на протестите през миналото лято. ПП ГЕРБ не толерира подобни действия. Насилието не е приемливо нито към граждани, нито към полицаи." Това коментира в предаването "Събуди се" по НОВА ТВ бившият министър на социалната политика Деница Сачева.

В ефир тя съобщи, че още през 2020 г. за подобни действия има наказани шестима полицаи. Някои са с последно предупреждение преди уволнение, а един е с забрана да бъде повишаван в ранг за период от една до три години. "Протестите от миналата година бяха изключително напрегнати. Мисля, че в момента отново се правят опити за разделение на обществото и се цели то да бъде напълнено с омраза", посочи Сачева. Тя допълни, че случаят има две страни и е редно да се погледне обективно.

Сачева с уклончиви отговори за комисиите по ревизията и "Росенец", БСП почна с червените линии

Нямаме покана за разговори с „Има такъв народ” (ИТН), предполагаме, че няма и да има. Надявам се да са премислили, че като ...

"Прекалено малко внимание отделихме за онова, което се случи на полицаите. Те бяха заплашвани с коктейли "Молотов", със слама да бъдат запалени, по тях се хвърляха камъни и умряла риба. Но въпреки това, издържаха и не отговориха на провокациите. Относно конкретния случай от видеокадррите с полицейското насилие - тук отговорността е лична на всеки един от полицаите, които си е позволил да си превиши правата", категорична е Деница Сачева. Тя отрече полицейските служители да са получавали инструкции за упражняване на насилие, а напротив.

Сачева коментира и политическата ситуация в страната. По думите й отговорността за случващото се трябва да носят Румен Радев и Слави Трифонов. Тя заяви, че те са хората, които трябва да търсят решение на проблемите за това, как ще се изкара зимата, какво ще се случи с високите цени на тока и как ще се преодолее COVID-кризата. "Отговорността за решаването на тези въпроси трябва да се носи от тези, които направиха така, че да няма път напред", заяви Сачева.

Тя увери, че ПП ГЕРБ няма да подкрепи кабинет, в който ще се предложи служебното правителство да остане редовно, тъй като са възникнали прекалено много въпросителни с кадрите му. И посочи примерът с Кирил Петков, който по думите й не е получил официален документ, че вече не е канадски гражданин. Т.е. към момента той се води с двойно такова и следователно всички негови решения до тук са компрометирани.

Партията на Бойко Борисов вероятно няма да подкрепи и актуализацията на бюджета в този й вид. "Ние не искаме да има вдигане на данъците, под претекст, че ще се увеличат пенсиите", каза Деница Сачева. В заключение тя посочи, че е рано все още ПП ГЕРБ да коментира или обявява кандидатурата си за президент. А на въпрос, от страна на водещата, дали ще има съставено правителство в рамките на този парламент, Сачева отговори, че "всичко е възможно".

Сачева: Средната пенсия може да достигне 600 лв. в края на следващ мандат

Пенсиите ще бъдат ежегодно актуализирани, а средната може да достигне 600 лв. в края на евентуален следващ 4-годишен мандат. Това каза ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com