СДС изключва 4 областни организации, докато се изнася от "Раковска 134"

2765
СДС изключва 4 областни организации, докато се изнася от "Раковска 134"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Националният съвет на СДС официализира изключването на 4 областни организации – в Бургас, Кюстендил, Сливен и Разград с аргумент неплащане на членски внос. Това съобщи председателя на младежката организация на партията и член на Националния изпълнителен съвет Дончо Златев за БНР.

По думите му става въпрос за отстраняване на неудобния глас вътре в СДС преди националната конференция, която беше свикана за 12 март. "Очевидно се бърза, за да може, докато се решат въпросите, свързани с членството на може би 25% от делегатите на тази конференция – четирите области, да се стигне до служебна победа", каза Златев.

Според Златев твърдението на главния секретар за неплатения членски внос е „смехотворно“ и има подадени например за 2020 г. осчетоводени в Сметната палата документи, а причините вноските да не са преведени физически се дължали на организационни проблеми.

"Ние многократно сме изпращали запитвания до централата как да направим така, че тези пари да не отидат напразно, да не отидат в запорирана сметка на партията, с която председателят нееднократно е парадирал като мотив защо трябва да влизаме в една или друга листа. Това е истината. От добронамереност", допълни той.

Златев открои още липсата на доверие от страна на седесарите и на десните хора към политиката, която води СДС. По думите му красноречив е сривът от 40 000 преференции до 13 000 за кандидати на СДС само за година. 

Дончо Златев обяви, че започват "много сериозна битка с лицето, което заема длъжността главен секретар на СДС". "Говорим за тотално безобразие и всякакво погазване на морални принципи", категоричен е той.

Златев изрази надежда, че „здравите сили в СДС ще вземат връх“, защото „това е партията, която промени България и тя не заслужава подобни сцени, подобни хора, които чрез апаратни ходове се опитват да разчистят всички инакомислещи“. 

Член на ръководството на СДС поиска партията да напусне коалицията с ГЕРБ

Членът на изпълнителния съвет на СДС Дончо Златев поиска партията да напусне коалицията с ГЕРБ. Това съобщава самият Златев в публикаци...

Сред изключените организации говорим за много сериозен ресурс от хора, подчерта Златев. 

"Почти една четвърт от всички общински съветници на СДС в цялата страна, областни кметове като Петър Паунов на Кюстендил, в Сливен сме трета политическа сила, в Кюстендил отново трета политическа сила и тук говорим за чисто СДС, не скрито в коалиция, не в листите на някой друг. Почти всички от тези организации, които сега са изключени, на местни избори са спечелили самостоятелно, с марката СДС", допълни лидерът на МСДС.

Той е на мнение, че ако се налагат наказания, те следва да се налагат на отговорни лица, а не да засягат обикновените членове.

Златев нарече още скандална новината, че партията напуска помещенията на „Раковски“ 134 в София заради ремонт, а всъщност се потулва истината. "Отсега ръководството знае, че не е вярно, сградата ще бъде ремонтирана, но СДС изобщо няма да се върне там", каза той. 

По думите му това може да се счита като най-големия "успех" на председателя Румен Христов – загубата на дома на седесарите, на храма на демокрацията – "Раковски" 134.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев единствен от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика