СДС маха членския внос, за да се спаси от изчезване

2002
СДС маха членския внос, за да се спаси от изчезване
Снимка: БГНЕС

Разцеплението на сините доведе дотам, че в редиците на СДС са останали едва 10 000 членове. От тях пък не всички си плащат и членския внос, но явно това няма значение, защото има идея той да отпадне.

Иначе лидерът на лидерът на партията Румен Христов съобщи, че фокусът на съюза ще е върху местните избори следващата година.

Румен Христов: Ще правим финансова ревизия на СДС

Ще направим финансова ревизия на партията. Това каза на пресконференция председателят на СДС Румен Христов във връзка със финансовото с...

"Надяваме се след тях да имаме двойно повече представителство в общинската власт. Иначе и сега СДС е най-добре представена в местната власт от старата десница. За разлика от БСП, ние имаме кметове на областни градове", коментира Христов, цитиран от Dnes.

Според него парламентарни избори няма да има скоро, макар че и СДС би се радвало на такъв сценарий, защото така можело да се бори за място в парламента.

"Не виждам на вратата да чукат избори, за да бързам с коалиции. Първата редица е да стегнем собствените си редици", призна Христов добави, че цялото ДСБ от Перник се прехвърлило в СДС.

Пред Actualno.com обаче от ДСБ отхвърлиха подобна информация, като според наш източник става въпрос за бивши членове на ДСБ, които са били изключени от организацията.

СДС отново поиска оставката на шефа на БАБХ

Няма доверие в институциите, на първо място в институцията БАБХ и по тази причина ние искаме оставката на изпълнителния директор Дамян ...

"Подобна публикация, която не стъпва на никакви факти или реални действия на ДСБ Перник, ни кара да се съмняваме, че това е целенасочена дезинформация, обслужваща интересите на кръгове около властта. Журналистическата етика изисква потвърждение на информацията от страна на ДСБ", пише в позиция на ДСБ-Перник.

От там са категорични, че "сините" поддържат чудесни отношения с организациите на СДС в областта и са отворени за общи действия с "цел демонтиране на олигархичното управление на Борисов в националната и местна власт".

"Този процес на единодействие се възпрепятства от опити в организацията на СДС Перник да се инсталират лица, изключени от ДСБ поради груби нарушения на устава и уронване престижа на партията, с доказани финансови и кариеристични интереси, свързани с управляващите", пишат още те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика