Ще съберем повече хора, отколкото агитките на Левски и ЦСКА, казва Янаки Стоилов

40357
Ще съберем повече хора, отколкото агитките на Левски и ЦСКА, казва Янаки Стоилов
Снимка: БГНЕС

Митингът-шествие, който БСП ще направи в тази събота (16 ноември) и който ще тръгне в 11:30 часа от „Орлов мост” към сградата на Президентството, случайно съвпада с футболното дерби „Левски” – ЦСКА. Това заяви червеният депутат Янаки Стоилов в сутрешния блок на bTV.

Според Стоилов събитието е отдавна планирано след сериозни дискусии и е чисто съвпадение, че ще има горещ футболен сблъсък на Националния стадион „Васил Левски” по същото време, както и че ще има митинг на ГЕРБ в Пловдив.

БСП призна, че тази събота ще има национален митинг в подкрепа на правителството

Официално потвърдено – митинг в подкрепа на правителството в събота, 16 ноември, ще има. Това заявиха за Actualno.com от пресцент...

„Какво, ние да отстъпим пред футболните агитки? На нашата проява ще има много повече хора отколкото на столичното дерби, каза Стоилов. Той заяви, че няма притеснение за поведението на техните симпатизанти и нямало нужда се предизвикват блокади и окупации, както и да се насажда омраза.

„Българският политически живот започва да прилича все повече на състоянието на футболното първенство – публиката намалява, агитките стават все по-ожесточени, спират да гледат какво става на терена”, допълни червеният депутат.

Той използва момента да похвали действията на полицията, която без насилие успявала да овладее опитите за поставяне на парламента „под окупация”. И даде за пример Истанбул и Атина, където при подобни действия ситуацията щяла да бъде коренно различна.

В отговор бившият председател на Народното събрание и депутат на ГЕРБ Цецка Цачева заяви, че БСП говори така сякаш всички останали в държавата са излишни. Тя смята, че реакцията на социалистите говори за паника и страх. „Излизате с кандидатите за държавна служба. Казвате им „елате на митинг и ще ви го осребрим”. Защо не им кажете, че вече няма свободни места. Метежът вече е извършен, не залъгвайте тези ваши хора”, настоя бившият председател на Народното събрание.

БСП организира митинг на Орлов мост на 16 ноември?

Снимка: Архив (протестът ДАНСwithme от лятото на тази година) Ще има ли митинг-шествие на БСП тази събота, 16 ноември? Този въпрос изл...

Стоилов се намеси и попита Цачева дали се явява като ментор коя организация какво да направи. „Разбирате ли, че хората не ви искат. Как ще мерите протеста - по бройка на автобуси, организирани от провинцията ли?”, отвърна тя.

След това депутатът от левицата отправи темата в друга посока - какво да се направи, за да се излезе от тази ситуация без изход. Стоилов призова да се търсят „злоупотребите на голяма част от елитите, които управляват”. Цачева се оправда, че ГЕРБ не влиза в обобщението на „годините на Прехода”, защото управлението им се свървало с по-малко от три години период и обяви Бойко Борисов като „единственият, признал грешки”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика