Ще успее ли ДБГ да взриви Реформаторския блок?

22403
Ще успее ли ДБГ да взриви Реформаторския блок?
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите"  отчете високо ниво на недоверие между някои от партиите. Това се заявява в становище, разпространено от партията.

Според него без да има резултати от реформите, не е продуктивно да се провежда съюзен конгрес на дясното обединение.

По този начин по-рано днес започнаха споровете между между партията на Меглена Кунева и ДСБ на Радан Кънев.

В късния следобед стана ясно, че ДБГ ще настоява за премахване на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Това стана ясно от изявление на зам. председателя на ДБГ Найден Зеленогорски.

"Нека бъдем честни, нашата иновация - Гражданският съвет, беше много интересна и даде добър резултат, но в решителни моменти имаше разклащане на лодката, което е крайно недопустимо тогава, когато водехме преговори за участие в управляващо мнозинство да има атаки от съвета. Лодката вече не се клати, дошло е време да се изчистят нещата, защото РБ е дългосрочен проект", каза бившият кмет на Плевен.

Затова се налагало националните събрания на всяка една от формациите да се съберат и да решат дали съхраняват идентичността си или вървят към единна формула, единна партия, пише в. "Сега".

Борисов: За Реформаторски блок или добро или нищо

За Реформаторския блок мога да кажа или добро или нищо, но аз предпочитам да си замълча. Това заяви лидерът ПП ГЕРБ Бойко Борисов във В...

ДБГ се обяви и за отлагане за неопределено време на конгреса на РБ, на който трябва да се избере единен лидер. Той трябваше да се състои в началото на септември, но по искане на Меглена Кунева се отложи за 10 ноември. Сега нова дата не е насрочена, като ДБГ смята, че това трябва да се случи, след като има "положителни резултати от реформите".

Заместник-председателят на ДБГ посочи пред Дарик радио, че партиите в съюза не могат да се откажат от идентичността си. По думите му подобен конгрес за избор на лидер и единна партия не може да се свика преди местните избори догодина.

Отговорът на лидера на ДСБ Радан Кънев не закъсня. В ефира на bTV той отправи сериозни критики към поведението на партньори в Реформаторския блок заради публичния начин, по който се разрешават вътрешнокоалиционни разногласия. Въпреки че не назова имена, от думите му стана ясно, че критикува Меглена Кунева и „България на гражданите”.

„Надявах се този тип неща да ги решим тихо помежду си. В нашите ръце е съдбата на образованието и на здравеопазването и важните въпроси към РБ са по тези теми. Една раздробена политическа сила, която се занимава със себе си и публикува глупости – тя е калпава да направи реформи и докато не се оправи, ще остане калпава да прави реформи", допълни Кънев по повод комуникационната политика на партията на Кунева.

Радан Кънев е номиниран за председател на Реформаторския блок

Председателят на ДСБ Радан Кънев е номиниран за лидер на Реформаторския блок. Това съобщи той на пресконференция в пресклуба на БТА в П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика