Сидеров: Изказването на Хафъзов е антиконституционно

18790
Сидеров: Изказването на Хафъзов е антиконституционно
Снимка: БГНЕС

Представяме декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов на 14 февруари тази година, с което той заяви, че няма да спазва законите на страната за агитация на майчин език. Това каза от парламентарната трибуна председателят на „Атака” Волен Сидеров, предаде „Фокус”.

„Такова изказване е недопустимо в българския парламент, защото е антиконституционно. Последваха декларации на ГЕРБ и БСП, след нашата”, заяви Волен Сидеров.

Йордан Цонев: ДПС не използва етническа карта, медийният чадър не е престъпление

ДПС няма нужда от „стягане на редиците” по този начин – чрез платени бунтове или чрез събития като това от петък (14 ...

Той призова народните представители да гласуват автентичната декларация (тази на „Атака”).

„Нека да не играем игрички, всеки със своята декларация, а да бъдем отговорни народни представители, българи и да гласуваме декларацията на ПП „Атака”, осъждаща поведението на Хюсеин Хафъзов и повече такива призиви към неспазване на Конституцията да не бъдат казвани”, добави още Волен Сидеров.

България не е многонационална държава, допълни Сидеров.

Днес дебатите са вече не за една случка от петъчния ден, а за много по-сериозна тема, допълни Сидеров. „Няма как, да не взема отношение към изказването на председателя на ДПС, тъй като тонът влезе в дълбоките води. Когато става въпрос за религиозни храмове и за отношения между религиозни общности, какво общо има етносът – бих попитал. В заглавията на декларациите на ДПС и на ГЕРБ има етнически мир. Никой не може да каже, че хората, които изповядват ислям в България, са турци като етнос”, обясни Сидеров. Нихад Паша пише една статия и казва: В границите на Балканска България живеят милион и нещо мюсюлмани. Те не са турци те са наследници на ислямизираните българи в последните няколко века. Така че, когато говорим за мюсюлмани в България, ние говорим за българи, обясни лидерът на ПП „Атака”.

Изказването на Хафъзов вся смут в редиците на БСП

След изказването на Хюсеин Хафъзов от ДПС, който излезе на парламентарната трибуна, след като депутатите отхвърлиха предложението преди...

„Ако на някой му харесва да се нарича турчин поради някаква изгода, нека се нарича, но това не е вярно. Глобалистичната лъжа, че хората се самоопределят кой както прецени, не може да издържи. Имаше световни ДНК проучвания, които доказват, че населението в днешна България няма нищо общо с турския етнос. Когато говорите за мир, говорете за религиозен мир – става дума за сблъсък между цивилизации, имаше такава книга „Сблъсъкът на цивилизациите”. Става въпрос за различни виждания за това как да бъде устроен светът. Християнството има едни виждания, ислямът има други виждания”, заяви Сидеров.

„Ако вашата родина е България, защо тогава не искате да спазвате основния закон – българския, който се гради на българското право, българските културни ценности. Мисля, че всеки български гражданин трябва да е съгласен с Конституцията. България не е многонационална държава”, каза още председателят на ПП „Атака”.

"Едно намерение да кажеш - „България е мултинационална”, се следва от изказването: „В този регион не се спазват правата на мюсюлманите и ние искаме да направим автономия”. Точно тази опасна тенденция за нас е тревожна", каза Волен Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com