Сидеров си иска избори през юли, заговори за образователен ценз

17921
Сидеров си иска избори през юли, заговори за образователен ценз
Снимка: БГНЕС

На 27 юли може да има избори. Надявам се да има дата след днешния Консултативен национален съвет. Това каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров на влизане в Президентството.

Ако в следващите ден-два-три може се направят законови промени и да има избори. Аз съм „за” оставка, след като мандатоносителят не го подкрепя и го заяви ясно, добави националистът.

Защо да бавим изборите като е ясно, че ще ги има, пита Сидеров

Ако премиерът подаде оставка утре, избори може да има още на 27 юли с леко преправяне на Изборния кодекс. Защо трябва да се бави вотът,...

Според мен другите партии се договарят. Няма да се учудя, ако ГЕРБ и ДПС направят ново правителство. „Атака” не участва в задкулисие и договорки – каквото каже избирателят, това да е. Нека се отпуши това напрежение, защото има една агония, призова Сидеров.

Националистът каза, че вече са готови с поправка за образователен ценз при гласуване – поне основно образование. Да има задължително гласуване, но не в комплект мажоритарен вот плюс електронни избори, добави лидерът на „Атака”.

Нека Орешарски си даде оставката – ще искам медиите да предават съвета, ако не може, ще разкажа подробно какво се е случило. Ако имате въпроси към президента, съм готов да му ги съобщя, прояви любезност националистът. Ако хората не искат „Атака” да съществува, така да е – засега имам положителни отзиви, в края на седмицата ще направя обобщение, каза Сидеров. Той каза вчера, че ще пита привържениците на „Атака” дали партията да продължи да съществува. Сидеров дори остави номер на мобилен телефон в ефира на Алфа ТВ, но поне вчера той беше изключен, твърдят от Нова телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика