Сигналите за нередности при гласуване валят

4237
Сигналите за нередности при гласуване валят
Снимка: БГНЕС

Сигналите за нередности в изборния процес буквално валят от различни области в България, като координатори от партия ГЕРБ ги подават към съответните отговорни органи.

В Кърджали Цвета Караянчева внесе жалба в РИК във връзка с непозволена агитация от страна на заместник-кмета на община Черноочене Ферхат Ферхат, който стои пред секцията в село Габрово и насочва хората за кого да гласуват. В секция № 105 в село Чифлик, община Кърджали, кметицата Нефиде Иса Али е заявила готовност да предостави лични данни от картотеката на селото за 106 гласоподаватели, за да бъдат дописани в избирателните списъци, което е в нарушение на Изборния кодекс, гласи друга жалба.

Ангел Джамбазки със сигнал от Турция и как се гласува там (ВИДЕО)

Световен рекорд – гласували над 2570 души преди 4 години в секцията в Чорлу. Това припомни евродепутатът Ангел Джамбазки, който с...

Подаден е сигнал за агитация от Фейсбук профила на Милка Христова за района на София. Според жалбата, нарушението се състои в опит избирателите да бъдат призовани да гласуват за конкретен участник в изборния процес - чрез посочване на конкретен номер на бюлетина.

В Сливен е подаден сигнал за народни представители от 44-тия парламент, агитиращи в VI ОУ „Братя Миладинови”. Сигнал има и за Гоце Делчев – твърди се, че в 1-ва секция в града Андон Балтаджиев заплашвал със саморазправа, ако се гласува по различен от начина, който той смята за правилен.

Сигнал има и за Видин – в заведение срещу избирателната секция в град Грамада имало агитация и е събрана голяма група роми с цел гласуване. А в ромския квартал на Видин „Нов път”, пред входа на ОУ „Епископ Софроний Врачански“, където се помещават 8 избирателни секции, се извършва агитационна дейност, според поредна жалба.

В Кочериново е подадена жалба за възпрепятстване на свободния достъп до изборно помещение. В жалбата се казва, че лице, което е член на СИК в Кочериново, стои на вратата на избирателната секция и възпрепятства свободния достъп до изборното помещение и упражняването на право на глас.

Редица сигнали за нередности в изборния процес

За редица сигнали за нарушения, свързани с изборния процес, съобщават от партийната централа на ГЕРБ. Сигналите са от различни краища н...

В Силистренско е подадена жалба заради евентуално купуване на гласове в село Бистра, община Алтафар. Според сигнала, подаден от граждани, в близост до кметството, в хранителен магазин се извършва агитация в нарушение на Изборния кодекс. Магазинът се намира в непосредствена близост до изборната секция в населеното място. Сигнали са получени и за купуване на гласове, за което се твърди, че е извършено в същия магазин.

Сигнал има и, че в троянското село Старо село се извозват организирано избиратели. Той е препратен до ОД на МВР в Ловеч за изясняване на случая. В сигнала е посочен номерът на превозното средства и номерът на избирателната секция, където гласуват транспортираните хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика