Силният глас на България се чува с лидера Борисов и парламентарното мнозинство, според Цветанов

942
Силният глас на България се чува с лидера Борисов и парламентарното мнозинство, според Цветанов
Снимка: БГНЕС/ГЕРБ

Председателството на Съвета на ЕС ще бъде силна емблема за страната ни, каза пред журналисти във Варна председателят на парламентарната група и зам.-председател на партия ГЕРБ Цветан Цветанов преди участието си в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ.

Той не пропусна да акцентира и върху лидерството на премиера Борисов като отбеляза изборът му за трети пореден път за министър-председател на България.

Цветан Цветанов: Не искаме президентска република. БСП е преписала 70-75 % от нашия законопроект

Не искаме президентска република. Това каза във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цве...

"Що се касае до усилията, които полага премиерът за това силно председателство, което предстои за България, мога да ви уверя, че министър-председателят се очерта като един истински лидер и съм убеден, че с това, което направи правителството - да фигурират Западните Балкани, е много важен акцент за региона, за сигурността и стабилността“, каза Цветанов.

„Силният глас на България се чува с лидера Борисов и с парламентарното мнозинство, което имаме днес в България. Но е много важно, че ние винаги ще се съобразяваме и с различното мнение, и с опозицията, защото и те са част от успеха на България. Не трябва да бъдем високомерни, не трябва да бъдем толкова провокативни. Но когато има опити за провокация с някакъв въпрос, с който се иска да се отклоним от ежедневните теми и това, което прави държавата, трябва да запазим хладнокръвие и да отговорим с усмивка“, допълни Цветан Цветанов.

Лидерът на ГЕРБ акцентира в тази връзка и върху фалшивите новини. Скандалите и фалшивите новини не са политики, обясни той.

„През летните месеци, докато правителството работеше и народните представители бяха в избирателните си райони и създаваха възможност за предпоставка за един силен политически сезон, БСП търсеше някаква изява, която да им даде някаква легитимност и идентичност, но тя отново не е полезна за обществото, защото скандалите и фалшивите новини не са политики. Политиките са това, което правим в момента от политическа партия ГЕРБ. Днес символично ние откриваме и политическия сезон с младежката академия, която е десета поред във всички тези десет години. Това показва, че имаме история“, подчерта Цветан Цветанов, като в същото време благодари на всички парламентарни групи и на техните председатели за декларациите в началото на новата пленарна сесия.

Цветан Цветанов: Страната ни се движи в позитивна посока

Хоризонтът на парламента е четиригодишен мандат, нормално е председателите на парламентарни групи да работят в една посока и да водят д...

„Усети се разум и ако всички са били достатъчно искрени във вчерашните си послания, аз съм обнадежден, че ще можем да се подготвим сериозно за предстоящото председателство на Съвета на ЕС и ще дадем по-голямо спокойствие на българските граждани. От приоритетите по време на председателството ще можем да извлечем политически дивиденти за страната ни, да представим България в една по-добра светлина и същевременно българските граждани да повярват не само в България и в българските политики, но да възприемем много по-достойно и с уважение европейските институции“, добави Цветан Цветанов.

Той се ангажира за пореден път и с обещанието си изречено и по-рано през седмицата, че връщане на „Наглите“ няма да има.

Цветанов припомни, че групата на „Наглите“ е разкрита по време на управлението на ПП ГЕРБ.

„В продължение на последните две години от управлението на Станишев имаше 18 отвличания. 19–то отвличане беше първо за мандата на ГЕРБ и като вътрешен министър успяхме да направим необходимата организация, да мотивираме служителите, максимално да затворим споделянето на публична информация. Решението, което в момента се взе от ръководството на министерството, е да бъде по-оскъдна информацията, която се предоставя към медиите, за да се съхрани животът на това момче и същевременно да създадем повече спокойствие на близките, доколкото е възможно. Убеден съм, че служителите ще свършат своята работа“, добави Цветанов, цитиран от радио Фокус. Той каза още, че не се знае дали става въпрос за отвличане, или има някакви други мотиви за извършване на това престъпление.

Крокодилските сълзи на Цветан Цветанов за справедливостта

Знаете ли откъде идва изразът "крокодилски сълзи"? Популярната версия е, че когато крокодилът яде жертвата си, той плаче заради деяниет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика