Симеон Славчев, партия МИР: Крайно време е да спрем да избираме между по-малкото зло*

2831
Симеон Славчев, партия МИР: Крайно време е да спрем да избираме между по-малкото зло*
Снимка: ПП "МИР"

Крайно време е българите да се спрем да се обиждаме и мразим за чужди грешки и каузи и да избираме между по-малкото зло. Време е да се обединим около каузата България да бъде силна, социална и индустриална държава, а българския народ проспериращ и щастлив. Изборът на тези избори е между доброто, което е мира, любовта и обединението и злото, което е войната, омразата и разделението. Призовавам българите да спрем да избираме между по-малкото зло, а да изберем доброто. Време е да гласуваме ЗА мира, вярата, семейството, родината, народа, свободата и справедливостта! За това призова председателят на партия МИР Симеон Славчев.

„Партия МИР води позитивна предизборна кампания по време на която доказахме, че в политиката може и има морал, инициативност, родолюбие, експертиза и коренно различен подход за правене на политика. По време на кампанията МИР беше единствената партия, която даде решение на всеки един от реалните проблеми на българските граждани както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Нещо повече – партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от енергийната, икономическата, социалната, политическата и моралната криза. Петте приоритета са на първо място работеща и ефективна икономика, на второ място излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. Четвъртият приоритет е реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Петият приоритет, който партия МИР предлага, е балансирана външна политика, защото само така България ще може да защити националния си интерес“, това заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че партия МИР е обединила експертния потенциал на българската нация и има конкретни решения на всеки един от проблемите на българското общество и на всяка една от кризите в страната.

„Инфлацията е резултат от повишаване цените на горивата и електроенергията, както и от спекулата с цените. За да овладеят и спрат покачването на цените и инфлацията, партия МИР предлага три конкретни решения. На първо място България да вземе стратегическо решение за развитие на ядрената енергетика, защото тя е най-евтина. Това означава да се изгради 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" и да се построи АЕЦ "Белене". На второ място да се приеме закон срещу спекулата на цените, в който да се запише, че при доказана спекула от страна на търговци или производители тяхната печалба се конфискува в полза на държавата. Партия МИР предлага също така правителство незабавно да договори с всички хипермаркети замразяването на цените на стоките за минимум 3 месеца, както направи вече правителството на Франция. Всички тези мерки ще спрат обедняването на българския народ и ще свалят инфлацията и цените на електроенергията и стоките“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

ОЩЕ: Симеон Славчев: С решението за изпращане на боеприпаси за Украйна ЕС подписа своя край*

Той предложи експерти от всички сфери заедно с браншовите организации да изготвят Национална програма за възстановяване и устойчиво развитие на България, в която да се разпишат както в краткосрочен, така и в дългосрочен план как ще се развиват всички секторни политики в страната.

„Партия МИР предлага тази Национална програма да бъде подложена на широко обществено обсъждане и да бъде приета с национален консенсус от всички партии, граждански, неправителствени, браншови, работодателски и синдикални организации и тя да стане задължителна за изпълнение от всяко българско правителство и то да няма право да се отклонява от нея. Само по този начин България ще може да излезе от политическата, икономическата, социалната и моралната криза и в страната ни да има сигурност и стабилност и дългосрочна и устойчива визия. Крайно време е обществения интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно за това призовавам всички честни, мислещи, дейни и морални българи да се обединим около предлаганите от нас първи стъпки, които гарантират връщането на нормалността и държавността в България“, каза още Симеон Славчев.

Той подчерта, че е време в българския Парламент да влезе партията на МИРА и призова всички българи да подкрепят и да гласуват за партия МИР с номер 16 в бюлетината.

*Публикацията е съгласно сключен договор между ПП "МИР" и "Уебграунд Груп" АД за Парламентарни избори 2023 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com