Симеон Славчев: През МИР в местната самоуправление ще влязат доказани експерти, професионалисти и граждански активисти

816
Симеон Славчев: През МИР в местната самоуправление ще влязат доказани експерти, професионалисти и граждански активисти
Снимка: ПП МИР

През платформата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в местното самоуправление в цялата страна ще влязат доказани експерти, професионалисти и граждански активисти. Това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев след като днес ЦИК регистрира за участие формацията в местните избори, които ще се проведат на 29-ти октомври тази година.

„Партия МИР е доказала, че залага на доказани експерти, професионалисти и граждански активисти и не случайно се превърнахме в платформата, чрез която те да влязат в политиката. Това е и нашето разбиране за правене на политика. МИР работи с широка мрежа от граждански и неправителствени организации и на предстоящите местните избори ще участваме заедно с тях и така ще покажем различен модел на правене на политика“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Още: Симеон Славчев към Ваня Григорова: От евроатлантиците или от работещите, мислещите и родолюбивите българи искаш подкрепа?

Той подчерта, че кандидатите за кметове и за общински съветници на МИР не са партийци, а доказани експерти, професионалисти и граждански активисти.

„Целта на партия МИР е с реални действия да докаже и да мотивира тези над 60 % от българските граждани, които традиционно не гласуват, че в България има експертен, човешки и морален потенциал, който може да бъде обединен и да работи в мрежа и който на практика да замени сега действия политически модел. Моделът, който партия МИР предлага стъпва на традиционните български и семейни ценности, на морала, инициативността, експертността и родолюбието“, каза още Симеон Славчев.

Той призова за пореден път българите да спрем да се мразим за чужди грешки и каузи, както и да спрем да избираме между по-малкото зло. Според Славчев е време българското общество да се обедини и само да започне да решава собствените си проблеми.

Още: Партия МИР прекрати преговорите за участие в местна лява коалиция в София

„МИР винаги е заемала и ще продължи да заема принципни, последователни и балансирани позиции без крайности и без популизъм, а само и единствено в защита на интереса на българите, на всяка българска община и на националния интерес на България. Местното самоуправление е коренно различно от националното и в него няма идеологии. В него има прагматизъм и е важно да бъдат избрани кметове и общински съветници, които имат експертността, опита, волята и желанието да решат всеки един от проблемите на местната общност. Местното самоуправление е най-близо да хората и именно затова през платформата на МИР в него ще влязат подготвени и доказани експерти, които имат решение на всеки един от проблемите в тяхната община и населено място. От днес българите вече имат реален избор и той е да изберат експертите, професионалистите и доказаните лидери на обществено мнение от техния град, които много добре познават, а не недоказани и непознати никому партийци“, каза още Симеон Славчев.

Още: И лидерът на партия МИР Симеон Славчев е включен в списъка "Миротворец"

Той подчерта още, че със своите действия и позиции на национално ниво МИР няма да допусне да изложи или да опетни хората, които ще влязат в местното самоуправление чрез платформата на МИР. Според Славчев те ще имат пълната свобода и никой няма да им налага каквито и да било действия или политики. Единственото, което от МИР ще изискват е всеки, който влиза през платформата на МИР в местното самоуправление да спазва етичните и моралните обществени норми, законите и Конституцията на Република България, както и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от тяхната община и да работят за тяхното благоденствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика