Симеонов: Подкрепяме задължителното гласуване, другите въпроси - не

4819
Симеонов: Подкрепяме задължителното гласуване, другите въпроси - не
Снимка: БГНЕС

Изборите 2 в 1 ще усложнят гласуването. Това коментира председателят на ПГ на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов, предаде Фокус.

"Когато имаш повече бюлетини, естествено е да се усложнят. Единият въпрос е въпрос, който от ПФ го дъвчем от предизборната кампания - искането ни за задължително гласуване. Трябва да има задължително гласуване. Този въпрос ще го подкрепим, но останалите - по-скоро не. Смятаме, че България не е на това ниво на демокрация, че да избира мажоритарно когото и да било. Видяхме на предните избори - нищо не се случи. Влязоха хора, световно неизвестни", обясни Симеонов. По думите му никой не може да си спомни сега имената на тези, избрани мажоритарно.

БСП и ДПС скочиха срещу референдума

Мая Манолова обвини президента в нарушаване на действащото законодателство за референдумите. "Плевнелиев внесе искането си със същите ...

"С други думи те бяха партийно избрани. Не работи мажоритарното гласуване в България. По въпроса за електронното гласуване също сме скептични, че може да бъде провокирана цялата защитна система на Интернет пространството и вечерта да се окаже, че нямаме избор. Какво правим тогава, след като няма да има и бюлетини, по които след това да проверим кой как е гласувал?", запита Симеонов.

Той уточни обаче, че е възможно като алтернативен вариант да допуснат гласуването в чужбина и то в ЕС с оглед на това, че хората живеят много далеч от посолствата. "Добре би било и хем ще можем да го пробваме експериментално. Да го пуснем в България и да разчитаме само на гласуване по Интернет - не", подчерта Симеонов.

"Питайте президента Плевнелиев какво значи част от народните представители да бъдат избирани мажоритарно. Аз не мога да отговарям за неговите фантазии. Мажоритарно - пак ще се гласуват партии", каза още Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика