Ситуацията в България наподобява тази в Украйна, според Борисов

30246
Ситуацията в България наподобява тази в Украйна, според Борисов
Снимка: БГНЕС

Десет пъти побеждавах Сергей Станишев и се надявам и на тези избори да победим. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгреса на ЕНП в Дъблин, предаде „Фокус”.

Ситуацията в България е много подобна на тази в Украйна. Вече над 300 дни в България всеки ден се протестира. Благодаря на „Ранобудните студенти”, на гражданските инициативи, че не спират да протестират – те не искат бившите комунисти и лидерът на ПЕС Сергей Станишев да управлява в България, защото това не е непрозрачно управление, което се състои и от националистична партия „Атака”, допълни той. И лидерът на Европейските социалисти благодарение на какво управлява в България?

Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ за евроизборите

Томислав Дончев ще е водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов пред български жур...

И когато почина Вилфрид Мартенс – БСП отказа да стане и напусне парламента в негова памет, подчерта той. Що се касае нашето управление, ние получихме най-добрата оценка, която беше дадена от българският народ. Случи се за пръв път в история на България – една и съща политическа партия спечели два поредни парламентарни избори.

Убеден съм, че с вашата подкрепа, която ще продължи, ще спомага на европейски средства – затова за нас е важно да спечелим евроизборите, каза още Борисов. По време на управление на ГЕРБ имаше фискална дисциплина и прозрачност в управлението.

Благодарение на всички европейски граждани и европейската солидарност София има едно от най-добрите метро, магистрали, Дунав мост – 2, имаме множество пречиствателни станции и над 40 пъти по-добра усвояваемост на европейски средства, подчерта Борисов. За нас е важно да спечелим тези избори.

Председателят на ГЕРБ се срещна с Юлия Тимошенко по време на конгреса на ЕНП в Дъблин. Бойко Борисов поздрави Тимошенко за стоитизма и усилията, които е положила да остане близо до Украйна, до украинския народ въпреки всичко. Борисов пожела на Тимошенко успех и бързо възстановяване в здравословно отношение, защото тя е сред хората, от които Украйна и украинският народ имат нужда. От своя страна Юлия Тимошенко благодари на Бойко Борисов за пожеланията и изрази надежда, че Европа ще помогне на Европа в настоящата сложна ситуация.

Сова Харис: ГЕРБ – 20,1%, БСП – 19,9%, ако изборите бяха днес

Ако днес имаше парламентарни избори, ГЕРБ щеше да спечели 20.1% от доверието на българите, а БСП 19.9%. Това сочат данните от проучване...

Двамата си припомниха моменти от съвместната си работа и изразиха удовлетворение, че двамата могат да се срещат отново и не на случайно място, а именно на конгреса на ЕНП в Дъблин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика