След скандални разкрития ГЕРБ се разграничи от кмета на Хасково Добри Беливанов

11214
След скандални разкрития ГЕРБ се разграничи от кмета на Хасково Добри Беливанов
Снимка: БГНЕС

Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов. Дори разбрах, че в момента не е в Хасково, а на приятна туристическа дестинация с бизнесмен, който е от Хасковския регион. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".

„Това излезе в политическото пространство и в медиите и за нас е недопустимо. Когато има важни проблеми, които да се решават, ти да си направиш приятна туристическа дестинация“, коментира той. „Позицията на общинското ръководство в Хасково не е изненада и в общи линии е съгласувана с централното ръководство“, обясни Цветан Цветанов.

Делян Добрев: Аз нося вината за кмета на Хасково

Моя е грешката преди 2 години за номинацията на Добри Беливанов и аз нося политическата отговорност. Това заяви Делян Добрев по темата ...

Г-н Добри Беливанов не се ползва с подкрепата на партията на местно ниво, защото изцяло се е отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години“, заяви той.

По повод думи на Елена Йончева в ефира на Bulgaria ON AIR, че Хасково е нов „Суджукгейт “Цветан Цветанов коментира: „В тази ситуация партия, която няма ясна визия за политическата същност на това, което трябва да се прави в един град, ще прави опит да се възползва от евентуалното решение и позиция на общинското ръководство“.

„Не искам да влизам в този словесен дебат с Елена Йончева. Ние си имаме своята политическа позиция, своя капацитет и ще направим всичко възможно да защитим обществения интерес“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ. „Няма да нарушим силата на ГЕРБ в Хасковска област. По-добре е да назоваваш проблемите с истинските им имена отколкото да се криеш зад тях и да смяташ, че имаш кмет, който можеш да защитаваш на всяка цена“, посочи Цветан Цветанов. „След като виждаме, че се образува дефицит и има проблем по-добре е да излезем и да бъдем искрени към обществото“, каза още той.

Actualno.com припомня, че по-рано депутатът от БСП Елена Йончева коментира, че в Хасково цари шуробаджанащината на Делян Добрев.

"Община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и на депутат от управляващата партия Делян Добрев. През 2015 г., когато Добри Белиманов печели кметските избори, назначава на ключови позиции – кум, зет, кума на г-н Добрев", коментира Йончева. По думите кумата на г-н Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник- кмет е бивш съдружник на Добрев и негов съученик, председателят на Общинската избирателна комисия е кум, разказа още Йончева.

Правителството назначи нов областен управител на Хасково

Правителството освободи Кадир Исов като областен управител на Хасково и назначи на тази длъжност Добри Беливанов. Информацията съобщиха...

Междувременно Делян Добрев от ГЕРБ призна поражение по темата "Хасково", като заяви, че е негова грешката преди 2 години за номинацията на Добри Беливанов.

„Кадрувал съм в община Хасково, защото ГЕРБ спечели изборите там. Добри Беливанов. Той спечели благодарение на кампанията и подкрепата на ГЕРБ. А зам.-кметовете, за които се твърди, че съм им кум, бяха обявени още преди изборите. Наистина съм кум на единия от зам.-кметовете Евгени Косов. Съжалявам, че зам.-кметовете напуснаха общината, защото те бяха хората, благодарение, на които в Хасково има 130 млн. лв.“, допълни той, цитиран от БГНЕС.

Предисторията

В края на март 2017 г. сайтът "Биволъ" разкри роднинска връзка към Делян Добрев, която изскочи при проектите за саниране.

Един от съдружниците във фирма „Еко Традекс Груп" АД, която е сред трите компании, спечелили най-много от програмата за саниране, е зет на бившия енергиен министър и водач на листата на ГЕРБ тогава за Хасково Делян Добрев. Става въпрос за Даниел Гаргов, твърди „Биволъ“.

Елена Йончева: В Хасково цари шуробаджанащината на Делян Добрев

Община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и на депутат от управляващата партия Деля...

По програмата за саниране „Еко Традекс Груп“ АД обновила до момента 6 блока и е получила над 4,8 млн. лв. Хасковската фирма е собственост на Даниел Руменов Гаргов, Тенчо Христов Лилянов и Тодорка Иванова Минева. Всъщност мажоритарен акционер в „Еко Традекс Груп“ АД е фирмата „Форуком“ АД, в която акционери са Даниел Гаргов с30% и Тенчо Лилянов със 70%. И двамата са в директорския борд на „Еко Традекс Груп“ АД, показва справка в Търговския регистър. Еко Традекс Груп“ АД е спечелила търгове за саниране в Харманли, Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Любимец.

Оказва се обаче, че Гаргов е женен за братовчедката на Добрев – Росица Гаргова. Гаргов е общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси. Росица пък е директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в Община Хасково.

По закон обаче братовчедите и дейността им не се декларират като конфликт на интереси от лица на публични държавни постове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика