Според Кутев президентът се бори за дребни политически цели

9663
Според Кутев президентът се бори за дребни политически цели
Снимка: БГНЕС

Президентът очевидно се бори за дребни политически цели, повдигайки темата за референдумите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Антон Кутев от БСП. Обсъждането с хората се прави по различни начини. Референдумът е един от начините.

Когато въпросът е дали да има електронен вот, хората не могат да отговорят, защото хората, в огромната си част, не правят разлика между електронно и машинно гласуване. Въпросът трябва да се зададе така, че да има резултат. Разговорът за това как да се гласува е важно да се случи с гражданите, каза още Кутев.

Кутев: Законът важи за всички, включително за Сидеров

"Законът важи за всички. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, такова за Цветанов, такова и за Станишев и Кутев. Не можа да има чадър...

Той посочи, че има много по-важни въпроси, които могат да бъдат обект на референдум, като например дали да имаме напълно безплатно здравеопазване - въпрос, много по-важен от този дали да имаме задължително електронно гласуване.

В крайна сметка депутатът от ПГ на Коалиция за България призна, че ако има редакция на въпросите, предложени от държавния глава за референдум за избирателната система у нас, напълно възможно е да го подкрепи.

Антон Кутев увери, че БСП е готова с листата си за евродепутати, но засега не бърза да я обявява. Той призна, че партията е имала намерения това да се случи на конгреса, но се е отказала. Мотивите: „Няма смисъл да се бърза с листата. Ако сега бяхме я обявили, всички щяха да започнат да се упражняват върху нея. Готови сме, просто не искаме да се подлагаме на това", обясни Кутев.

Дали председателят на БСП Сергей Станишев ще води листата на социалистите, Кутев отговори: „Това е негово лично решение. В края на краищата Станишев има силен европейски авторитет като председател на ПЕС". Той бе категоричен, че Станишев не е бил привикан в Брюксел заради съпругата си Моника и случая около нея, за който ЕК поиска обяснение, няма да повлияе на евентуалния му избор за водач на евролистата. "Това, че Моника Станишева ще връща едни пари, е защото тя е съпруга на човек във видимата сфера. Освен това половината от тези пари са собствено финансиране, т.е. няма как да им бъде посегнато. Шумът около Станишев винаги ще го има, той е в ситуация, в която и свои, и чужди ще го атакуват", каза още депутатът.

Депутатът от БСП призна, че вече не иска да коментира формацията на президента Първанов АБВ и оттеглянето на хора от БСП в негова полза и риторично попита: „Какво направиха АБВ - вдигнаха доходите, вдигнаха пенсиите, намалиха данъците?..."
Аз не мога да разбера с какво Първанов е важен за последните години, каза Антон Кутев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com