X
 
 

Спряха Стратегията за детето по разпореждане на Борисов

1756 0
photo of Спряха Стратегията за детето по разпореждане на Борисов
Снимка: БГНЕС
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов работата по проекта за Националната стратегия за детето (2019-2030 г.) е спряна поради породилите се негативни обществени реакции на част от обществото. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

"Целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства и да противопоставя интересите на децата и техните родители. Въпреки това Министерството на труда и социалната политика отчита реакциите на обществото и породилите се страхове в резултат на спекулативни интерпретации на заложените в проекта на стратегията мерки", посочват от Ведомството и допълват, че държавата няма да решава вместо родителите или да изземва правата им.

От ВМРО се обявиха твърдо против Стратегията за детето

От ВМРО изразяват категорично несъгласие с подготвяната Национална стратегия за детето. Според тях изобщо не е нужна Държавната агенция...

"Подкрепата и грижите за детето и родителите са свързани. Най-добрата среда за детето е неговото семейство. За всички нас е важно да имаме общо разбиране за развитието на следващите поколения българи", отбелязват още от Министерството на труда и социалната политика.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално