X
 
 

Станишев: Вътрешни разправии ни отнеха победа, поднесена ни на тепсия

6697 7
photo of Станишев: Вътрешни разправии ни отнеха победа, поднесена ни на тепсия
Снимка: БГНЕС
Загубихме много време във вътрешни разправии и не успяхме да решим този проблем дори по време на кампанията, която, така или иначе, всеки си водеше сам са себе си.

Това коментира лидерът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той не беше включен в проектолистата на БСП за тези избори, но пленум на партията настоя да бъде издигнат като кандидат - евродепутат.

Той призова избирателите на БСП да не се отчайват.

Резултатът е разочароващ, но това не е последната битка, която водим. Ще имаме очевидно 5 евродепутата, което е с 1 повече от предишния път. Важно е да се направи трезвен анализ, защото преди 1 месец, според всички социологически проучвания, водихме пред ГЕРБ, а сега загубихме за пореден път“, посочи Станишев.

Според него българските избиратели продължават да не виждат в БСП алтернатива на ГЕРБ, като този проблем се задълбочава.

Станишев разкритикува решението на партията да бойкотира заседанията на Народното събрание и заяви, че „битката се води на тепиха и като си вън от парламента пропускаш да отправиш своите послания пред широката общественост“.

Относно ниската избирателна активност лидерът на ПЕС заяви, че си я обяснява с това, че в България, за разлика от другите страни, не се е водил реален европейски дебат, а всичко е било „репетиция за местните и евентуално – парламентарни избори“.

Станишев припомни свое изказване от началото на годината по време на конгреса на БСП, в което е заявил, че „този, който копае окопи между БСП и Европейското социалистическо семейство се прострелва в краката“.

Във връзка с общата европейска картина на изборите лидерът на ПЕС заяви, че мрачните прогнози за вълна на евроскептицизма след гласуващите се е оказала „фалшива тревога“ и сподели, че е впечатлен от резултата на „Зелените“, в чието лице вижда потенциален партньор на ПЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Македонецъ 6 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Битката която води ес/п*дала станишев е всички да бъдат такива. Битката която води Антисоциалистическата партия е да измести герб от ВСЕКИДНЕВНИТЕ АБИТУРЕНСКИ БАЛОВЕ ЗАПЛАЩАНИ ОТ НАРОДА. ТОВА Е ВСИЧКО.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Не мога да преценя дали СерГей или бОКУ е по-голям .... пеерас! Сигурното е че и двамата са заклети евроГЕЙци!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Другарко Станишев , тепсията ти е празна ! Можеш да я оближеш !
 • Политически егоизъм 3 Политически егоизъм преди 4 месеца Профил на трол?
  Tози Боклук не разрбара ли ,че ТОЙ провали бсп ?? а и неговите съпартийци не разбраха ли това ??
 • ГЕЙЧОсерГЕЙЧО 2 ГЕЙЧОсерГЕЙЧО преди 4 месеца Профил на трол?
  Вътрешно анално на тепсия предлагам розовото си дупе за всеобщо ползване....НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР ОТ ТУК ДО ГЕЙ ПАРАДА В СОФИЯ...
 • Главния ПЕСОГЛАВЕЦ 1 Главния ПЕСОГЛАВЕЦ преди 4 месеца Профил на трол?
  станиШЕФ не можа да стане по голям ШЕФ...все същата мижитурка с розово джендърско дупа си остана ...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Мамка му долна пак изждрапа да е в брюксел за 25000 евра...
  : 0 !